KCUS
0

Muškarac povrijeđen na Zelengori dobro se osjeća

SRNA
KCUS
KCUS
Petar Golijanin, koji je sinoć sa još tri osobe evakuisan sa Zelengore, osjeća se dobro i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, izjavila je portparol Univerzitetsko-bolničkog centra Koševo Biljana Jandrić.

"Srećom, ovaj pacijent je zadobio frakturu lijevog koljena, a to nije povreda koja može ugroziti život. Doktori će danas odlučiti da li će izvršiti operaciju ili će samo punktirati koljeno. Tri osobe koje su, takođe, sinoć dovezene nakon nesreće na Zelengori nisu povrijeđene i oni su puštene kućama", rekla je Jandrićeva Srni.

Pripadnici EUFOR-a evakuisali su sinoć helikopterom sa Zelengore četiri lica koja je tokom dana zarobila snježna lavina dok su snimali turističko-promotivni film o ovoj planini.

Snimatelj i autor filma "Zelengora" i član ekipe koju je lavina zarobila Radojica Ćosović iz Foče potvrdio je Srni da se nesreća dogodila oko 15.00 sati u rejonu između Čemerna i Orlovačkog jezera na 1.800 metara nadmorske visine.

On je naveo da su s njim bili zarobljeni vlasnik preduzeća "Majneks" Veljko Golijanin, njegov sin Petar, koji je zadobio povrede koljena, i vozač Bojan Lopatić, svi sa Pala.

Lavina se sručila na njihova dva vozila gusjeničara i jedno gurnula u provaliju.