BiH
1

Muškarac koji se sinoć pokušao povrijediti nalazi se na neuropsihijatriji

FENA
Sinoćnja drama u Domu sindikata (Foto: Klix.ba)
Sinoćnja drama u Domu sindikata (Foto: Klix.ba)
Muškarac koji se sinoć pokušao povrijediti u zgradi Doma sindikata u Sarajevu smješten je na Kliniku za neuropsihijatriju, na redovnoj proceduri koja se obavlja kod svih osoba u pokušaju samopovređivanja.

"Radi se o redovnoj proceduri, a sve osobe koje se same povrijede moraju proći tu proceduru", kazala je Agenciji FENA odgovorna doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo Amela Komilija.

Potvrdila je da je A.Š. zaposlen u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kao profesionalni vozač. Kao i sve njegove kolege i on se podvrgava redovnom sistematskom pregledu u zdravstvenim ustanovama ovlaštenim za procjenu radne sposobnosti.

"I on je prošao isti pregled, kao i ostali. U maju je bila ta procjena, nakon koje mu je potvrđena radna sposobnost. Znamo da je srčani bolesnik, da je imao infarkt. Ima preporuku nadležnih da ne nosi teret (pacijente). U njegovom dosjeu u našoj kadrovskoj službi ne postoji nikakva psihijatrijska dijagnoza", kazala je dr. Komilija.

Vozač Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a izazvao je jučer incident kad je, u zgradi Doma sindikata u centru Sarajeva, zaprijetio da će se povrijediti ako ne dobije odgovor na pitanje gdje je novac od članarine koju godinama plaća sindikatu.

Nakon toga je kolima Hitne pomoći prevezen u nadležnu medicinsku ustanovu na promatranje.