Ubistvo takstiste
0

MUP ZDK-a pozvao građane da pomognu u otkrivanju ubojica zeničkog taksiste

FENA
Zenica
Zenica
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je nastavilo intenzivnu istragu u vezi s ubistvom zeničkog taksiste Hasana Bilala, čije je tijelo pronađeno jučer ujutro u selu Dubrave kod Visokog.

«Na području općine Visoko angažovan je veliki broj službenika policije koji tragaju za vozilom, kao i na prikupljaju drugih informacija u vezi s ovim događajem. Dosadašnjom istragom i izvršenom obdukcijom utvrđeno je da je smrt Hasana Bilala nastupila usljed upotrebe vatrenog oružja od zasad nepoznatih osoba, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Prema saznanjima Hasan Bilal, po zanimanju taksist, 26. novembra je svojim vozilom 'škoda oktavija', registarskih oznaka 372-T-389, crvene boje, oko 17 sati iz Zenice za Visoko odvezao dva nepoznata muškarca.

MUP ZDK-a poziva građane koji mogu dati bilo kakvu korisnu informaciju o eventualnom zapažanju dviju nepoznatih osoba koje su na području Zenice 26.11.2007. godine, u popodnevnim satima, sjele u taksvozilo 'škoda oktavija', kao i bilo koju drugu informaciju o zapažanju ovog vozila na relaciji Zenica - Visoko, da iste daju na broj telefona 122, 032/449 249, 032/240 220, broj krimolovca 080 020 505 i bilo kojem službeniku policije.