Šesta godišnjica Oružanih snaga BiH
0
Multinacionalnost OS pokazuje da je u BiH moguć kompromis
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne dao Bog da zapuca. Raspala bi se za sat vremena koliko je multinacionalnost izražena.
cim bi se prvi metak ispalio, svak bi na \"svoju stranu\"....
Cuj da je moguc kompromis... Pa bez kompromisa nemozes ni u kuci, a kamoli u politici... Onaj ko misli da je kompromis nemoguc izgleda zivi u nekom bolesnom svijetu...
ca gospe vam a gdjevam jedivljak.
sve je ovo na silu,i kad bi sutra opet zaratilo ,nebi ostalo O od oružanih snaga svako bi na svoju stranu,tako da je i ovo šprdačina teska
MI SAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jesu li i bebe \'\'trazile\'\', jesu li i djeca \'\'trazila\'\'??Pogledaj malo snimke ranjene i u-bijene djece pa njima onda reci da su TRAZILI.....SRAM TE I STID BILO GN,JIDO! Vi ste najvise CIVILA u-bili!!! Hrabri ste vojnici bili nema sta, FUJ.
Jesi li ti siguran da bi bas medjunarodna zajednica dozvolila da se tako nesto i desi???? treba izdejstvovati zeleno svjetlo za tako nesto. Sobzirom na cjelokupnost politickih odnosa u zemlji takvo zeleno svjetlo necemo dobiti. Ono sto bi se desilo je da bi medjunarodne snage se rasporedile na linije razdvajanja entiteta i to bi ti bila betonaza na terenu u trajanju od citave vjecnosti.
samo armija koja je izrasla iz naroda je jedina prava armija jedne drzave, a armije rbih je bila jedina legalna oruzana sila drzave bosne, i kako rece armijski general sefer halilovic od srednjovjekovnih kraljeva bosna nije nikada bila ni jaca ni bolja, ali na tom savjetovanju u kaknju naseg general staba, odnosno njihov glas nije culo nase izdajnicko politicko rukovodstvo na celu sa alijom izmetbegovicem, a sto se tice serba pa ucinili su nam uslugu, naime, kako su glupi, sami su ocistili sarajevo :D, zenicu, tuzlu, bihac, jajce, visoko, mostar, bugojno, dakle da rezimiram sada imamo malte ne pola drzavne teritorije cisto od srba i skoncentrisano dosta zivlja na jednom mjestu, sto omogucava brzu mobilizaciju, udar na banja luku od strane bihaca i bugojna pala bi za dan, i udar od usroe i tuzle prema brckom da se presjece neprijatelj na dvoje, ostatak ce zenicani, visocaci, sarajlije, i mostarci da dokrajce podrinje, istocnu bosnu, i istocnu hercegovinu
I u JNA je vladalo bradstvo i jedinstvo ali čim puče prva puška sve se raspa ko prdenjak. E sad zaključite šta bi se desilo sa ovim oružanim snagama nedo bod da se nešto desi.
Najmanje 90% ovih u OS su tu dosli preko koje kakvih stela. Kad bi zapucalo, ne da bi svak na svoju nacionalnu stranu otisao, vec bi se svi razbjezali po zapadu i susjednim drzavama. Ma ovo je cirkus obicni od vojske:-) Ne racunajmo na njih! Zali Boze budzetkog novca.
S*R*P*I* D*I*S*M*R
Da probam . REPUBLIKA _____________i_____________REP-UBLIKA. _____________________BiH_______________________
najveća glupost zajedničke oružane snage ! zar da sa četnnicima i ustašššama gradimo zajedničku vojsku..??? pa ta bi se vojska u slučaju rata raspala za 24 sata ! vojska samo od probosanskih snaga je vojska koja će čuvati Bosnu i Hercegovinu !
KOJI BLEF, DA SE SUTRA ZAPUCA KAKO BI SE SVI PREOZNALI U TRI SEKUNDE I SVRSTALI UZ \"SVOJ\" KORPUS. HAJD STO LAZETE SEBE, AL STO NARODE I NARODNOSTI?!
hahahah OS PiH su multi-etniĆĆĆne koliko i bivša JNA...čak i više. Samim time i njihova funkcionalnost je identična. Kada slijedeći rat počne, ipak će se ove OS PiH raspasti brže od JNA
DABOGDA SE RASKOPALA OVA VOJSKA KO I DRŽAVA SVE VAM JE PREKO VOLJE ŽIVITE I RADITE BEZ LJUBAVI BRAK NA SILU