Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pojeftinit ce na 0,95 jer onih 5 svakako ne vracaju
Ne treba da pojeftini ali treba da valja.Ovaj hljeb sto nam prodaju najmanje brasna ima.Kupis ga danas ,a sutra nije ni za k.u.rac.A to rade namjerno da kupis novi a ovo sto ostane da bacis.Nekad si hljeb mogao jesti 4 dana...
Ma ne bacaju oni,bacamo mi jer ne valja sutradan.Znam kad stara napravi hljeb mozes ga jesti 4 dana.I ne moze on biti jeftin a da valja,a i ne mora.Samo da nema raznih konzervansa i pospjesivaca.
Upravo tako CIA, kod mene zena pravi hljeb i duze traje, i ukusniji je i najedes se ko covjek. Kupim hljeb, napravim 2 sendvica i jos gladan, a mane bahlje. Zena napravi, uzmem 2 kriske, najedem se ko konj.
Sto bi pojeftinio kad ga narod ionako kupuje po ovoj cijeni, da im opane prodaja, pale bi i cijene. nego sto je narod lijen da pravi hljeb
i te kako može, pecite ga sami....
Da nesto pojeftini... hahahahahaha..... Taman da je pšenica džaba pekari su se navikli na profit kojeg se je sada teško odreći...mozda skinu 5 feninga hebem li im...
ne jedite frisak hljeb, jedite stari hljeb...duze ce vam biti...
I da se točeno vrati na marku!!!
oce posto je ukinut bijeli hljeb sad jedemo samo bajati crni
Koliko nasi pekari zaraduju Od jedne vrece brasna 25 kg mogu da naprave oko 75 komada hljeba od 500 grama , 25 kg brasna oko 15 KM 75 kom 0,5 kg oko 75 KM Pa vidite kolio zaraduju
pa i vise zaradjuju -jer o taj od 500 grama ne stavljaju 500gr brasna nego max 250 gr
Dokle su nas doveli, da u 21. vijeku razmišljamo koliko hljeb košta, i bukvalno i metaforično (osnovne životne namirnice).
Teško , jer u ovom cirkusu od države ,skoro svako može određivati cijene proizvoda i usluga kako mu odgovara . Dešavalo se i prije , 25 kg brašna u slobodnoj prodaji pojeftini dvije i više km , a cijena kruha ne padne ni pfeninga , i vade se na transportne troškove , benzin i amortizacije razne . A usput bi btw. mogli malo poraditi i na kvaliteti i gramaži istog, a ne prodavati ovaj " spužveks " ,
JA BI SAD VIŠE VOLIO NEŠTO POJESTI,NEGO SE HLJEBA NAJESTI....GLADAN SAM KO SIBIRSKO PAŠĆE!!!!
Kad veliki hljeb bude jedno 0.70, e onda će se znati da je pojeftinio,preko toga....ništa....
ma karicev hljeb 0.50 grmi hahaha, nego risjesite se ovih pridoslica sto su otvorili pekare po Sarajevu haraju drze monopol a nemaju ni BiH licne....
da je brasno zaista toliko jeftino onda bi raja kupovala to isto brasno i spremala hljeb za sebe, medjutim svako ko je to ikad pokusao zna da za hljeb treba kvalitetno brasno koje je dosta skuplje. istina mnogi pekari kupuju bas to jeftino brasno i uz poboljsivace jedan dan i lice na nesto dok su vec sutradan u fazi raspada, nejestivi. kontate ako je hljeb pola marke da ste dobro prosli a ustvari ste kupili dvije napuhane kifle i dodje na isto s tim da jedete zivi otrov. ali eto barem u sarajevu ima puno pekara i puno izbora pa mozete naci barem jednu u svojoj okolini gdje ljudi rade posteno i kvalitetno, ne kradu na gramazi i bar znate da to sto ste pojeli nije puno hemikalija. ja sam nasla pekaru u kojoj jeftino kupujem hljeb jestiv je 3 dana, nadjite i vi
pa kako nije brasno jeftino- vreća 25 kila oko 16-18 ,maraka.Od 500 gr brasna mozes napraviti kruh da 4-člama obitelj citav dan jede. Kad kupujes ne moze ti biti 3 kruha dnevno ,pa sad racunaj ---a da ne spominjem kvalitet
U pravu je cupko.cupko.1,ni mojoj porodici ne mogu biti ni 4 hljeba koja sprvljaju pekari,al domaći uvijek pravim,em je ukusan em je kvalitetan,može da traje,to je samo zato što su žene lijene pa neće da ga prave,ja radim svakim danom od 8-16,30 al uvijek nađem vrijeme da napravim domaći hljeb,puno ukusnije i jeftinije,znači samo čista lijenost
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma najbolji je domaci kruh, onako kad kuca fino sva zamirise od njega, a ovi iz pekara bogzna sta stavljaju u njega. Naravno cast izuzetcima, ima predobrih pekara al bgm ima i onih uzasnih!
KO ZNA STA STAVLJAJU U NJEGA JOS MALO PA TI TREBA GAYGEROV BROJAC DA PROVJERIS JEL U REDU
Nije pitanje "Može li?" jer je davno mogao, nego "Hoće li?"