BiH
23

Mostarci na protestu insistirali na izvještaju MUP-a o paljenju zgrada

Anadolija
(Foto: FF PIXMOS)
Protesti u Mostaru i danas su nastavljeni na Španskom trgu.

Na današnjem protestnom skupu građani su izrazili zadovoljstvo što su njihovi predstavnici predali listu zahtjeva predsjedniku Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Ramizu Jelovcu.

"Raduje nas da nas predsjednik Skupštine prihvata kao aktivne sudionike u svim ovim procesima i da je najavio hitno zasjedanje kantonalne Skupštine", kazao je Denis Pajić, član koordinacionog odbora plenuma građana i građanki Mostara.

Pored uobičajenih zahtjeva o smjeni Vlade i usvajanja zakona o socijalnoj zaštiti koji već šest godina čeka u proceduri Mostarci posebno insistiraju na izvještaju MUP-a ovog kantona o paljevini zgrada državnih institucija od prošlog petka.

"Tražimo zvaničan izvještaj MUP-a da se oglase o procjeni situacije, da iznesu podatke o broju ljudi koji su uhapšeni, protiv koliko njih je pokrenut krivični postupak, te da saopšte njihova imena i prezimena", kazao je Pajić.

Protestno okupljanje završeno je u danas 17 sati kada je u prostorijama OKC Abrašević počeo još jedan sastanak plenuma na kojem će građani dalje razgovarati o usaglašavanju stavova i zahtjeva prema vladajućoj strukturi u gradu i kantonu.