Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fasizam i zute trake u 21 vijeku!
...al "procerat" ih onako gole kakvi su dosli u Sarajevo i to u hercegovinu u focu u gorazde, sandzak, siptare u siptariju dole kod srbije, na pale, i u picku materinu ako treba samo da ih vise nema.
Jedino, na ulice, i krenut po kucama ovih politicara, svih lopovskih naravno, kao i ovih biznismena sa porseima, hamerima, roverima i sve popalit, oduzet, i procerat!!!
Sta ba, neka UJAMA drzava i violeta!!! Svakao su ovi nasi sve za***, neema vise...svi vozovi davno prosli,..i oni pokvareni
Opet ulica i samo ulica. Zamislite koliki je strah Kod Dragana Čovića kada izvali nebulozu da se na ulici neće ništa riješiti. Hoće, itekako hoće Čoliću, narod je rad da radi i zaradi, ne da ukrade kao što si ti i tvoja bratija iz sedmorke uradila. Uztćemo sve što nije mogla jedna plaća koju si primao ovako i onako mogla da pokrije. Neke podatke ne možete da sakrijete. Bit će te iznenađeni da uopšte postoje.
Lagano nas zatvaraju u torove. Pa dokle čemo više upadati u ove političke zamke. Ne možemo se dijeliti na ovako maloj teritoriji kao što je BiH, pa cijeli kontinenti se ujedinuju kako bi bili konkurentni na svjetskoj sceni, a mi se dijelimo i dijelimo i tako smo sve slabiji i slabiji. Na kraju će doći kapitalistički imperatori i bićemo njihovi robovi bez obzira kako se zvali, kojem Bogu se molili, koju istoriju učili i sl.
jeli ljudi, pa jeste li vi uopšte skontali presudu, ovaj sud u ovom sastavu , Zoran Krtalić kao predsjednik vijeća, te Vjera Puhalo i Angela Pušić kao članovi vijeća, su odlučili da hrvatska djeca, tj njihovi roditelji, ne žele da idu zajedno u istu školu, jer su njihova djeca, već tim što su rodjeni kao Hrvati i bolji i pametniji i rasno čistiji i imaju iza sebe katoličku Europu i da da dalje ne nabrajam. Znači presuda je u njihovu korist. Znači, presuda je rasistička, aparthejdska, fašistička, a ovaj najblaži oblik, nacionalistička ili šovinistička, puna mržnje prema drugim(bošnjacima, muslimanima) , je najblaža definicija. Razmislite dobro gradjani Mostara, STolca, Čapljine u kakvom društvu živite i ko su vam sudije. Bošnjake na ovom forumu molim da upotrijebe malo onih vijuga koje imaju i da pravilno pročitaju ovu presudu, a ne da je hvale a da ne znaju šta hvale. Ja budala majko moja!
ne znam zašto je vama to tako bitno,ali vjerujem da svi ili skoro svi Hrvati ne žele da im djeca imaju zajedničku nastavu sa Bošnjačkom djecom... zašto da Hrvati sada mješaju svoj jezik? jer je Bosanski jezik većina mješavina između Srpskog i Hrvatskog a malo je riječi koje su baš izvorno Bosanske,,i da bude zajednička škola meni se nebi svidjelo da mi djete dođe kući i kaže "GEOGRAFIJA", "HISTORIJA" ili "FUDBAL" isto bi i vama vjerujem smetalo da vaša djeca sad dođu i kažu "ZEMLJOPIS" , "POVJEST" ili "NOGOMET"
hrmo, izguglaj snjezanu kordic, ima par klipova na youtubu, pa probaj shvatiti koliko si imbecil. a izguglaj i sta je to segregacija i parthejd, pa to stavi u kontekst demokratije. na kraju se napusi kurca.
Od svih problema mogli biste imati kod kuće. ste zabrinuti o tome !!!.koje vrste riječi vaša djeca koriste kod kuce....Mislim da ima veći problem u BiH i našem školskom sistemu, Mislim da imamo većih problema za brigu, a ne koja riječ koristiti. Fudbal ili nogomet. ne može pogriješiti ni sa jednim .. isto sad u Americi ima dvije škole, jer neki kažu "football", a neki kažu da "soccer" ili "soda" i "pop"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nažalloost u BiH postoje tri istine, pa se izučava HISTORIJA,ISTORIJA I POVJEST Tri sluzbena jezika, BOSANSKI,SRPSKI,HRVATSKI Problem je što učenici ne uce i ISTORIJU I HISTORIJU I POVJEST, i da na osnovu svih cinjenica izgrade svoj sud o dogadjajima koji su se dešali u prošlosti!
Ruku na srce, tužba i jest bila besmislena.
pravo i pravda nikad nisu imali ništa zajedničko, pogotovbo ne u bosni. često su odluke suda smiješne jer za osudu nekoga nije na vrijeme podnesena tužba ili neka slična piz.darija. ja u pravosudne institucije u bosni ne vjerujem i sam rješavam svoje probleme kad dođem u sukob s nekim.
u jednoj epizodi alan forda broj 1 kaze da je on star za te stvari, ali da treba od ustavnog suda traziti da da svoje misljenje o segregaciji u skolama.
Samo ujedinjeni mozemo nesto znacajno ostvariti.
Damiru Mašiću sve pohvale !!
Svaka cast Masicu za ovakvo zalaganje!! Bosanci i Hercegovci su ti zahvalni!
Odlicno bar nesto da ide na dobro!! Nek se zna da smo svi Bosanci i Hercegovci!!!
Procitaj tekst, razmisli malo glavom pa ces skontati da je presuda o ukidanju te prakse "dvije skole pod jednim krovom" ukinuta, tj ponistena. Da ti pojasnim, sve se vraca na staro i bosnjacaka te hrvatska djeca ce imati zasebnu nastavu i dalje.
tvrtko ti polemiziraš sa crvenim kmerom, oni imaju unaprijed pripremljene pamflete u kojima se hvale govna poput lagumdžije, a usuđuju predstavnici sda, koji su uzgred rečeno ista govna.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)