BiH
28

Mostar: Slavo Kukić prepoznao napadača Marija Sušca

Piše: F.V.
Slavo Kukić (Foto: Klix.ba)
Slavo Kukić (Foto: Klix.ba)
Profesor Slavo Kukić izvršio je danas u Policijskoj upravi Mostar prepoznavanje Marija Sušca koji ga je u ponedjeljak popodne napao u njegovom uredu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.

"Profesor Kukić prepoznao je napadača. O tome je izvršen zapisnik i isti će biti proslijeđen kantonalnom tužiocu Mirku Miličeviću radi daljnjeg postupka. Uzeti su iskazi od profesora Kukića i napadača", kazao je Bošnjak.

On je rekao da je tužilac Miličević, uprkos uznemirenju javnosti, naredio da se provodi redovan postupak u vezi s napadom.To znači da neće biti prijedloga za pritvor za napadača Sušca.

Bošnjak je odbacio jučerašnje navode tužioca Miličevića da je policija na svoju ruku pustila napadača Sušca, podsjećajući da nijedna radnja nije obavljena bez konsultacija sa kantonalnim tužiocem, koji, po zakonu, vodi istragu.

Uključeni u istragu izražavaju sumnju zbog ovakvog ponašanja tužioca Miličevića, te izražavaju sumnju da Tužilaštvo HNK cijeli slučaj želi zataškati.

Sušac, inače iz Bijelog Polja kod Mostara, je uposlenik jedne od poznatijih zaštitarskih agencija iz Mostara. On je Kukića napao, navodno, zbog kritičkih izjava u vezi s dočekom osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

Prema neslužbenim informacijama, pritisak na Sušca da se preda izvršio je vlasnik zaštitarske agencije u kojoj je on radio, a da bi se isključila bilo kakva povezanost napada s tom agencijom.

Sušac je otac mladića čiji su ključevi od vozila pronađeni na mjestu napada, a koje je policiji predao sam Kukić.