Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skolovanje u Austriji jeste besplatno. Mora se platiti 750€ po semestru i kada polozis 12 ECTS onda se podnese zahtjev da se te pare za taj semestar vrate. Ako 12 poena puno nekome, onda taj neko nije tu da studira. To je tako za sve one koji nisu EU drzavljani.
Lijepa moja HR putovnica!
Mogli smo vjećno imati tu privilegiju da nije bilo Tita i Save Kovačevića. Sad bi laddy Merkel šetala ulicom Franje Ferdinanda (Današnja Titova ul.)
da idu gore studirati 10 godina i usput da u vokabular dobiju recenicu "ti svijeta nisi vidio", hej moja inteligentna omladino, da je makar to tacno sto za sebe govorite, a kakva je drzava, to je lagan dio,
Završi li Dean fakultet u Italiji da pomogne BiH da stane na noge.
Mrski okupatori odbijaju da plate svoje grijehove.
U BiH neki i danas misle da je ovo 1997 god, kada se vecinom zivjelo od humanitarne pomoci.
Oni koji odu studirati,ne vracaju se vise nazad...
@jasamjatisiti10 Vrate se iz Austrije. Ne mogu ostati kao stranci. Uglavnom...
ja i
Zasto bi studirali u Austriji? I zasto bi Nijemci davali radne vize Bosancima? U svijetu postoji puno siromašnijih zemalja od Bosne gdje ljudi nemaju vodu, krov nad glavom, sanjaju bicikl... Bosanci zive u 200m2, voze Škode sa dvozonskom klimom i hoce u Njemacku/Švicarsku jer misle da su bijeda pošto ne voze novi A6. Imas svoju drzavu, ako se potrudis mozes i u njoj uspjet, vozit auto od 100 000, niko ti nista ne brani.
Ovo su ionako koristila djeca poput Brankovica, Turkovica, Izetbegovića....
Šutite bolan , ako čuju naši političari uves će oni studentima taksu , a pravdati će se sa time da su se oni zalozili i izborili da Austrija primi te učenike .
Zar se ocekivalo od kim dzonga ili ti turkovicke da ce se sta zavrsiti. Toliko o sposobnosti nasih politicara.
Nemogu.
Svi krive drzsvu i politiku, a sibicar na Stupu, svake nedjelje digne milju do dvije? Do koga je
Zaradi sam kroz vrijedan i težak rad i postati bolji čovjek a manje kritičar. Kroz sopstveni rad naučićeš cijeniti i uz to će ti želja da postaneš neko kao čovjek i unaprijediš svoju dragu BiH postati veća i jača.Ovako ako te BiH ili Austrija serviraju postaćeš jedan od armije inžinjera koji su jedan nalik na drugog ko roboti bez imalo kreativnosti i duhovne vrijednosti samo teret na i ionaku proidiotićenu i haotiziranu nam dragu BiH.Al dao bih vam besplatnu samo 1vu godinu.