Predizborni skup
0

Mirsad Ljeljak: Konjic ćemo učiniti prijatnim za domaća i strana ulaganja

Klix.ba
Općinska organizacija SDP Konjic održala je centralni predizborni skup u sportskoj dvorani "Konjičanka“ na Musali.

Tu su se predstavili kandidati za Općinsko vijeće Konjic i dr. Mirsad Ljeljak kandidat za načelnika Konjica.

Mirsad Ljeljak je naglasio da su nezaposlenost, nesigurnost i besperspektivnost najveći problemi u općini Konjic i prioritetno ih treba rješavati.

"Konjic je prije rata imao 48.000 stanovnika i 15.000 zaposlenih. Trenutno u Konjicu živi 28.000 ljudi, a samo 4.000 zaposlenih. I ovo malo zaposlenih ustvari rade za nadnice za raznorazne tajkune. Dakle, u Konjicu vlada nezaposlenost. Živimo uz prljava riječna korita u korupciji i siromaštvu. To su rezultati bivše vlasti koja je ovdje vladala 17 godina. Doktor sam i znam terapiju. SDP ima plan za oživljavanje Konjica i za ugodan život svih građana. Konjic ćemo učiniti prijatnim za domaća i strana ulaganja. Podrazumijeva se da ćemo biti posebno osjetljivi prema socijalno ugroženim, penzionerima i nezaposlenim“, kazao je Mirsad Ljeljak, kandidat za načelnika Konjica.

Kandidati za Općinsko vijeće Stoca Stojan Milošević, poručio je građanima: "Ovdje sam rođen, ovdje ostajem, jer pripadam Konjicu. Nema BiH, ako nema zajedno Emina i Stojana!“

"SDP nema straha od odgovornosti. Radimo timski i imamo nemjerljivu snagu da se borimo za bolji život u Konjicu. SDP je dao priliku mladim ljudima i ja ću je iskoristiti uz pomoć glasača", poručila je Amra Lepara, kandidatkinja za OV Konjica.

Nosilac liste SDP-a za OV Konjic, Suad Golubić, rekao je da su nova radna mjesta u Konjicu životno neophodna.

"Dijaspora je preplavljena našim ljudima u svijetu, a nemamo ni jedno ulaganje od naših ljudi iz dijaspore. Mi ćemo to promijeniti i pomoći mladim ljudima da se žene i udaju i stvaraju svoje porodice, a to ne mogu uraditi bez posla koji ćemo im omogućiti kada dobijemo njihovo povjerenje na izborima", rekao je Golubić, saopćeno je iz SDP-a BiH.