BiH
10

Miralem Galijašević novi mandatar Vlade ZDK?

Piše: E. M.
Miralem Galijašević
Miralem Galijašević
Prije tri dana na internom sastanku koalicionih partnera SDA, DF i HDZ dogovorena je raspodjela vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, nakon čega je istaknuto da će naredne sedmice biti imenovan novi mandatar Vlade ZDK. Prema saznanjima portala Klix.ba novi mandatar Vlade ZDK mogao bi biti Miralem Galijašević.

Galijašević je na panel diskusiji političke akademije SDA Zenica potvrdio mogućnost da bude izabran za mandatara Vlade Zeničko-dobojskog kantona, a konačna odluka i više informacija o ovome bit će poznato naredne sedmice kada se zvanično izjasne općinske organizacije SDA i Kantonalni izvršni odbor SDA ZDK.

Galijašević je polaznicima političke akademije SDA Zenica puna dva sata odgovarao na brojna pitanja o političkoj situaciji i problemima koji čekaju novu vlast.

Galijašević rođen je 1955. godine u Maglaju i diplomirani je ekonomista koji je veoma uspješno vodio Vladu Kantona u periodu 2006 - 2010. godine, te je u tom periodu napravljena stabilizacija budžeta i socijalnih prilika u ZDK. Od 2010 - 2012. godine Galijašević je bio na čelu Skupštine ZDK, a glasovima SDP-a i stranke Radom za boljitak smijenjen je sa pozicije predsjedavajućeg Skupštine ZDK.