Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
poserem se ja na sindikat, najbolje da se ni ne ide u penziju po njima. i pitaju se sto mladi napustaju zemlju, pa nece niko cekati 30 godina da dobije posao.
Pa da li neko u toj vladi ima djecu? Je l' zna koliko su djeca osjetljiva na takve promjene, naročito dok su kod učiteljica.. Zaista ovi naši vlastodržci isto kao da su sletjeli sa druge planete, nikada ne razmišljaju dubinski, racionalno i analizirajući sve aspekte, nego samo bubnu odluku pa šta bude... I svaki put tako...
...nemaju oni čime razmišljat.
Pa mislim da ne treba toliko dramiti. Ipak su to pedagoški radnici, nekom možda valja i leži učiteljica, neko je baš i ne podnosi, a neko je voli kao uzor. Možda dođe mlađa, mlađi s više živaca, više želje da se dokaže. Mislim da ne treba dramiti u svakom slučaju, jer za par mjeseci opet ode stara učiteljica, kako god neka manja vrsta "šoka" za dijete se podrazumijeva, ali sigurno ne tolika da izaziva traume.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Rak pluca, rak jajnika rak dojke, rak stitne itd…. Je jedino sto će ovi prosvjetari sa vama docekati. Nego, "Gdje su pare IVO" od tuzbe?
Poštujte bakterije – to je jedina kultura koju većina ljudi ima u sebi!
Cuj Sivre a sve stele on zavrsava
Sto nema Satorovica on se pravo voli slikat i biti na TV. Satorovkc sa platom od 4000 KM
Sto nema Satorovica on se pravo voli slikat i biti na TV. Satorovkc sa platom od 4000 KM
Toliko mladih i sposobnih ceka posao a ovi hoce da drze mrtvace u ucionicama.
Kad udjemo u EU kantonalne vlasti ce konacno poceti da postuju federalne zakone, a ko zna, mozda cak i drzavne...
Znam profesora koji je nudio novac da ostane dulje na svom položaju i nakon što je ispunio normu za penzionisanje. Vrijeme je da stari profesori idu, potrebno je upošljavanje mladih profesora, sa svježom memorijom i modernim načinom transfera znanja. Stari profesori su godinama čeličili svoje navike maltretiranja djece i studenata i umislili da su nedodirljivi. Nastavu niti jedan pedagog ne bi trebao držati dulje od 10 godina, jer su istraživanja pokazala razarajuće efekte te prakse.
Odavno nisam pročitala bolji komentar. Upravo tako, koliko god se oni trudilli, taj sistem obrazovanja i načina prenosa znanja je prilično neproduktivan za prosječnu djecu.
Ako ste u mogućnosti da odvojite trenutak vašeg dragocjenog vremena i ispunite ovu kratku anketu, bio bih vam mnogo zahvalan. http://goo.gl/forms/ePZEFOOQqu Hvala unaprijed!
klasika u našoj dragoj BiH jer sistemu treba poslušan radnik i neobrazovano dijete radi lakšeg manipulisanja....i naravno za ovakav tip odluka sve se aktivnosti odmah moraju poduezeti .....sramota...
Slažem se da ne trebaju odmah otići u penziju, al' nemaju se pravo stare guzonje ni zadržavati po 5-6 godina preko ispunjene norme za penziju. Treba i na te malverzacije voditi računa, jer su uglavnom ti profesori i nastavnici najgori, terorišu djecu i postaju senilni.
u penziju pa nek rove po kontejnerima. uzas