Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dragi moji citaoci ovog kliksa ne znam cemu ova poenta price ,jer zaista ovaj direktor je covjek koja bi svaka skola trebala da ima i da se ponosi s njim.Ne ulazim u politiku skole ko je trebao biti direktor i ko je trebao ostati u ovoj skoli kao direktor ,samo znam da gospodin Sejdo Mirvic mnogo,mnogo,, toga ucinio pozitivno za ovu skolu.Prvo kao roditelj,pa onda kao direktor skole se ponasao veoma korektno i uveo je red,rad, i disciplinu u ovu skolu.Ova skola je dobra,a nastavnici odlicni.
Svi se pozivaju na odgovornost i istrage te skreću sa prave teme i pitanja. Ko je odgovoran za neformiranje školskog odbora? Šta rade pomoćnici ministra i ministar, gdje je njihova odgovornost za odugovlačenje konkursnih procedura i sl.? Ne treba zaboraviti da u svakoj priči treba saslušati jednu i drugu stranu pa tek onda donositi zaključke.
Ko je odgovoran? Isti onaj koji je i narucio ovu bljuvotinu od clanka!
@Dado90
Steta sto po ovom clanku direktor skole ispade negativac. Direktor je inace gospodin covjek, skola je s njim odlicno funkcionisala. E sad, ministar i ekipa nadjose nekakvog podobnog koji cak nije ni stalni uposlenik ove skole vec "ispomoc" da bude vd. direktor i sta se desava? Ne podrzava ga vecina uposlenika jer ga i ne dozivljavaju kao uposlenika, a oko njega je sacica ljudi kojima on odgovara na fotelji direktora, i jaka veza u Ministarstvu!
Jedva čekam da se završi konkursna procedura pa da roditelji izađu na glasanje i izaberu direktora. Da mi u fotelju postavimo direktora koji ispunjava uslove i koji će najbolje paziti na našu djecu, a ne neko koga ministarstvo želi odnosno ko je podoban.
Eh, kakva je to škola birvaktile bila, jazuk. :-)
@Wolfix Ovo što ti nazivaš "gettho" je naraslo ranih sedamdesetih godina dvadesetog vijeka, onomad je bila velika poplava opanaka i kaloša koje su se slile u grad, a prije toga je to bilo puno šire. ;-)
Procedura za izbor i imenovanje direktora škole jasno je propisana i definirana. Nakon provedene procedure, prijedlog za imenovanje Vladi upućuje školski odbor, koji u ovom slučaju ne postoji. Dakle, Mirvić je u pravu jer očito da je napravljen neki propust u procedurama. Jednostavno, čovjek se pravnim sredstvima bori za svoj komad hljeba, kao što bi se borio svako od nas...
Nisu mi jasni ovi što lupaju minuse na moj komentar,iako sam samo naveo zakonsku proceduru. Kad bi sutra oni bili u situaciji da ih neko protivpravno izbaca sa posla kmečali bi i cvilili k'o pašćad, hebavali bi majku svima i kukali kako nema pravde...Čudan narod su minderaši: dok drugog gaze oni se slade, uživaju i navijaju a kad njih neko nagazi kmeče, cvile, kukaju, plaču...
@Neo Haj', živ bio, prvo nauči procedure i postupke oko izbora i imenovanja direktora osnovnih škola pa se onda javi, da bezze ne lupaš i da se ne provaljuješ.
Pa po nekom pravnom osnovu valjda treba Nadzorni odbor da razrjesi i postavi direktora a ne ministar.Al u ovoj kaubojskoj drzavi sve je moguce
Ova skola je inace katastrofa uvijek bila.
Kad je nosila ime "Ivan Goran Kovačić" bila je odlična... ;-)
Privatizirao školu izgleda
Ko je upoznat s desavanjima u skoli zna da je ovo plaćeni clanak i da je sve ovo igranka iza koje stoji sda! Klix je instrument kriminalaca s vlasti!
@ponosanilud Upravo tako! Placeni clanak na "najposjecenijem portalu u BiH". Tuzno je i zalosno da jedan takav portal objavljuje ove nebuloze i neistine, i da su ovako neobjektivni!