BiH
8

Ministar Mikulić i još jedna osoba saslušani u sjedištu SIPA-e

SRNA
Zoran Mikulić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Mikulić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH danas su, u okviru rada na predmetu "Lutka“, u svojstvu osumnjičenog saslušali ministra pravde Federacije BiH Zorana Mikulića zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela "ometanje rada pravosuđa" i "zloupotreba položaja i ovlaštenja".

Mikulić je, po naređenju Tužilaštva BiH, pozvan radi ispitivanja o okolnostima nedozvoljenog izmještanja zaštićenog svjedoka u službenom predmetu organizovanog kriminala iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod, u kojem se zaštićeni svjedok nikako ne smije nalaziti radi opasnosti po njegovu bezbjednost i život, saopšteno je iz SIPA-e.

U nastavku rada po ovom predmetu, pripadnici IPA-e danas su u svojstvu osumnjičenog saslušali još jednu osobu čiji su inicijali K.K, dok su još dvije osobe saslušane u svojstvu svjedoka.

U konkretnom slučaju riječ je o službenicima Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

SIPA nastavlja rad po ovom predmetu s ciljem rasvjetljavanja ovih krivičnih djela. Ovaj predmet će, uz dopunu izvještaja o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti dostavljen Tužilaštvu BiH.