Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Franjevci su bili i ostali cuvari tradicije i kulturne bastine naroda i nase domovine.
bas me cudi da ti se meth nije nakacio :) on tebe obozava, moram ti priznati :D
Internacionalac bio i osto napaceni idiot koji bi dao šupka za lajk
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
covjek je lijepo objasnio sto je dosao ako nekom nije jasno nek procita rijec po rijec..a mislim da mnogi pogresno tumace strane posjete i posjete drzavnika drugih zemalja..svi smo vidjeli kako nasi ako mozemo reci nasi trce u Tursku i uvlace im se u pakas a Hrvatska je pomogla i normalno je dosao covjek da vidi sta se uradilo a nasi nisu dali ni marke a ovdje prde na portalu..
franjevci su tu, kako bi čuvali i baštinili tradiciju,jezik i običaje katolika i hrvatskog naroda kroz stoljeća u bejha. Vidiš da i sa istoka,a u zadnje vrijeme i iz raznih čaršija prijete i žele krivotvoriti povijest. Kome nešto nije jasno, nek se uputi u ovaj samostan.
Eugen hrvati u Bosni se tek javljaju 1900 godine. Do 1900 svi stanovnici Bosne su bili Bosnjaci muslimani, pravoslavci i katolici, citaj sta su izjavljivali najveci franjevci kao sto je fra Antun Knezevic 1870 god. koji kaze: Ali čast i poštenje obodvojici naših prijatelja, srbu i hrvatu. Mi njihovu narodnost ne preziremo, mi na njiha krivim okom ne gledamo, mi nikad nećemo zanijekati, da nijesmo od jugoslovenskog plemena, već baš hoćemo, da svakome jasno dokažemo,da smo mi Bošnjaci na prvom stepenu toga slavnoga roda. Ali uvijek ostajemo Bošnjaci kao što su nam bili i pradjedovi i ništa drugo. Dakle nek se dobro ogledaju po zemlji naša braća, koji toliko stoljeća u Bosni i Hercegovini stanuju i živu, a hoće da su Srbi ili Hrvati. Neka ovo lijepo prouče i promozgaju.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
a gdje je Jasmila? Kako ona ovo dopushta?
Kako ste otužni, ogorčeni i napaćeni , strašno.
Jedan od najvecih bosanskih franjevaca Fra Antun Knezevic kaze: “Nu ako nam je žao na Mađare, mnogo nam je žalije na njeku - čast i poštenje pravednima - jednokrvnu braću Srbe i Hrvate. Od ovih jedni nam rascijepiše Bosnu i Bošnjake, te rekoše da je Bosna do Vrbasa Srbija, a Bošnjaci Srbi; od Vrbasa pako Hrvatska i Hrvati; drugi da su u cijeloj Bosni svi Srbi koji pišu ćirilicom a Hrvati koji pišu latinicom, treći da su u svoj Bosni samo Srbi dočim četvrti proglasiše da su zgoljni Hrvati. Ovako dakle Bosna ponosna i Bošnjaci na glasu junaci kod ovakvih samo su prazna imena, izmišljena od njekih zanešenjakah“
U Bosni do 1900 nije bilo ni srba ni hrvata sve su bili Bosnjaci muslimani pravoslavci i katolici...Poslije se javlja ideologija hrvatske i srbije da se prosire i sto pokusavaju na Bosnu, tad vec oslabljena Bosna od strane Austrougarske koji su Bosni dodali ime Hercegovina i zabranili da se izjasnjavaju kao Bosnjaci, to te dvije drzave iskoristise i Bosnjake katolike nazvase hrvatima a pravoslavce srbima..
klix pokazuje da u njemu rade agresorsko-genocidna gamad, odnosno srpsko-hrvatska kopilad, a to se moze primjetiti po lajkovima i dislajkovima, Svaki probosansko-probosnjacki komentar dobije vise dislajkova, a profasisticki odnosno prohrvatski ili prosrpski su u Top komentarima.
Pitanje za administratora: Zbog cega ne mogu da lajkujem komentare koji su antiagresorski odnosno antikatolicki, A zbog cega ne mogu da dislajkujem profasisticke odnosno prokatolicke?????? Znamo da je direktor portala agresorsko-katolicko djubre, ali smo mislili da ima i normalnih administratora. Kad ono sve antibosanska gamad u klixu
UM TI JE KERIRAO OVO IME !
Franjevci su došli u Bosnu pred kraj 13. vijeka po naredbi Vatikana kao papinski inkvizitori i misionari s ciljem pokrštavanja bošnjačkog bogumilskog/patarenskog/manihejskog stanovništva.
ja ruznijeg covjeka od vjeke nisam vidio u životu
Poplava*_u_glavi: Nomen est omen ! Očito: glavurda ti je prazna tikva vodurinom napunjena. Pa komentar "dolikuje" poplavljenom umu.
Šta ovdje radi Komšić, ateista stari
zato ste vi hercegovci svi vjernici , nesto kao cosa nostra !
bravo franjevci, bravo hrvatska, bravo jedinstvena bosna i hercegovina!
I od majke i od Boga Sin sam roda Hrvatskoga Majka mi je život dala Hrvatskim me sinom zvala Učila me moja mati da smo braća svi Hrvati Trobojnica našeg roda to je vjera i sloboda Zamene je barjak pravi Crven,Bjeli,Plavi
kurvati u kurvatsku i mirna Bosna :)
kurvati u kurvatsku i mirna Bosna :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Milanović je ateista, i on je najbolji pokazatelj dvoličnog čovjeka, koji je izgubljen u svemu tko ga malo bolje prati
a šta si ti veliki katoliče učinio za fojnicu i njen samostan? osim što prdiš po klixu
ucinio je veliko nista,dok su hrvatski "crveni" dosta ucinili .
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
...gleaj komše rvatine :)))
veća rvatina je komšić od njega
Važno je zvati se Ernest :)
Ja franjevcima kapu skidam i uvijek sam poštovao te ljude zbog njihove podrške jedinstvenoj BiH.Al kad vidim tamo u pozadini Ivu Miru Jovića odmah bi se ispovraćao...