BiH
6

Miladin Stanić: Vlada RS mora zasukati rukave i prestati da laže

Piše: G. D.
Miladin Stanić (Foto: Klix.ba)
Miladin Stanić (Foto: Klix.ba)
Zamjenik šefa Poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić pozvao je danas u Banjoj Luci Vladu RS da zasuče rukave i da krene u rješavanje nagomilanih problema, te da prestanu sa bezglavim zaduživanjima.

"Ukupan dug poreskih obveznika neprestano raste i sada iznosi 1.460.000.000 miliona KM. Direktorica Poreske uprave RS je dovela i zaposlila dva autobusa ljudi iz svoje opštine. Vlast mora procesuirati predmete kao što su Birač, RK Boska, Željeznice i Šume RS, Nikola Tesla. U Bobar banci je uništeno 270 miliona maraka, a niko ne odgovara za to", istakao je Stanić.

On je poručio ljudima u Ministarstvu poljoprivrede da odu tamo odakle su došli, jer loše i nestručno vode ministarstvo.

"Ovo ministarstvo dvije godine zaredom dobija negativan revizorski izvještaj. Trenutne obaveze su 15 miliona maraka, a proizvođači ne mogu ništa bez tih sredstava. Poljoprivreda mora doći u isti red prioriteta sa svim ostalim budžetskim potrošačima. Kad ja dobijem platu, onda pare mora dobiti i onaj koji dobija podsticaj za poljoprivredu, jer su ti podsticaji daleko značajniji od ministarskih i poslaničkih plata", smatra Stanić.