Pod istim krovom
0
Mi, taoci i Bog na mukama
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nedime Karicu, vase misli se lahko mogu opisati kao fasisticke, bas kao i misli kako vi kazete cijenjenog intelektualca. Generalno i vi kao i dio vrlo aktivnih komentatora na ovoj stranici vrijedja autora Ahmeda Burica i sve neistomisljenike. Zbog vas, vaseg postovanog doktora nauka i lsicnih, ova zemlja nema napretka i samo je pitanje dana kada ce i Moldavija i bjelorusija kao posljednje prestici Bosnu i Hercegovinu. Ali, vama ce biti lijepo, jer cete sjediti nam inderu i slusati gluposti Latica ili nekoga slicnog i pricati kako je cijel isvijet protiv vas muslimana. Nije, svijet je protiv gluposti pa bile one muslimanske poput Laticeve i vase. A pustite vise Burica da pise i nemojte ga vise vrijedjati. Upravo se tu dokazuje fasizam jer niste vi samo protiv \'kjafira\' vec i protiv svih neistomisljenika. Stoga ne borite se vi za islam vec za apsolutizam i diktaturu. Sram vas bilo.
kojim to vi statistikama raspolazete koje ukazuju da je vecina djece iz mijesanih brakova bila na agresorskoj strani i to jos zlocinci? To je absurdno isto kao sto je absurdan i paradoks koji takvi kao vi sprovodite zagovarajuci nedjeljivu i zajednicku BiH u jednom dahu a bosnjakistan u drugom. To je nivo intelekta koji je dobar za podrinjske ruralce, a smijesan za ostatak gradjana.
Bog mora da je na mukama, kad vidi kakvi ga brane i šta zastupaju oni koji se kriju iza njegovog imena + kad vidi ko sve ima titule profesora, intelektualaca, begova, kardinala, novinara itd. vi ste ksenofobicni mediokriteti, umovi toliko zatupljeni i plitki, toliko mizerni i jadni, jasno je da samo u ovom supku svijeta zvanom bih mozete voditi kolo, diskurz vam je jadan, u akademskom svijetu istoka ili zapada bi bili ismijani do suza! kao sto neko rece, uzivajte u 5 min slave, kasnije letite nazad u zavtore gdje vam je i mjesto!
promjeni ime kaurine
Nadrobio Ahmed svega u tekstu... vize, zakon, delozacija, kardinal, religija, Latic, tuzba, Herceg-Bosna, Htiler, Bog, a na kraju jos i reklama za novu knjigu izdavacke kuce \'Synopsis\'(!) Covjece, netalentovan si. I odakle tebi pravo da odredjujes ko je koliko inteligentan, i da cak i generalizujes (\"Vjerskim zajednicama i njihovim glavama (koje su često do bola šuplje i nepismene...\") ???
Zasto se radujete sto ce vam ukinuti vize, pa jos uvijek cete biti muslimani? Od toga ne mozete pobjeci.
Evo slicno je napisao i jedan novinar u bhdani. Latic je i vjernik koji tvrdi da misli strogo po Kur\'anu, a ovamo, bez trunke srama, za bozja stvorenja rodjena u mijesanim brakovima kaze da su bez boje i mirisa. Stvarno cudno za jednog \"ucenog i skolovanog\" profesora i pisca, a povrh toga, tumaca jedne svete knjige. AKO je ovo izjavio, nema razloga da se ljuti na doticnog kolumnistu. A napisano je prije 10 god.....
nemoj te nas vi dina vam imana vise ni od cega spasavati ,koje zivu glavu izvuko nema za panje povrh toga nagori smo po svemu u evropi i jos treba vasu naci-fashi-minder demagogiju slusat,o.d.j.eb.ite vise zato sto ste podli,nesposobni,podmukli,potkupljivi,dvolicni,nekompetentni,zli,korumpirani,nepismmeni,odbojni,a najvise lopovi iplus iskomplesirani
Čestitam, profesore! Svaka Vam je riječ na mjestu. Ahmed je sramota za ime koje nosi!
cudi me, nedime karicu, da i ti nisi odlez\'o sesticu sa istaknutom bošnjačkom intelektualcu, književniku, pjesniku, prevoditelju, novinaru, političaru, profesoru itd. itd. kako je doslo i tvojih pet minuta, uzivaj...
Vi biste kao zreo i odrastao čovjek morali i trebali shvatiti da svi Bošnjaci ne mogu imati stavove kao vaši. Jako je ružno da svog sunarodnika koji u očima srpsko-hrvatskih fašista i sljedbenika Hitlera nazivate Hitlerčićem, ali nakon 50 godina srbo-četničko-titoističke propagande ne čudi. Gdina. Latića i mnoge druge su u kazamatima UDBE blizu pa na smrt tukli i mučili razni crveni Ahmedi, a nakon toga išli svojim suprugama Snježanama i Jovanama da prave djecu koja su u proteklom ratu najčešće izabrala agresorsku stranu i okrvavile ruke sa mnogim nevinim Bošnjacima. Ne zamjerite nam na preziru i borbi protiv naših neprijatelja, jer je samoodbrana prirodan refleks, pa makar i uključivala \"konačno rješenje\" za sve one koji žele da iznutra i izvana unište i zatru bošnjački narod. Sretno i sve najbolje - Nedim-beg Karić, prof.
Uz svo dužno poštovanje prema vama Gdine. Buriću, ja ne bih rekao da je Gdin. Latić ANONIMUS. Javnost ga se sjeća kao osuđenog i progonjenog antikomunistu iz grupe mladih muslimana iz 1983 koji je odležao 6 godina za svoja uvjerenja. Nisam siguran da li i koliko biste vi bili spremni da vas neko muči i zatvori zbog vaših uvjerenja. Pored toga se radi o istaknutom bošnjačkom intelektualcu, književniku, pjesniku, prevoditelju, novinaru, političaru, profesoru itd. itd. U svakom slučaju formatu čovjeka koji nadilazi vaše reference za nekoliko redova veličine. Sa uvjerenjima Gdina. Latića se ne morate slagati, ali ste mu dužni dati prostor za slobodu govora bez vrijeđanja kao i on vama, jer živimo u demokraciji, a ne više srbo-titoističkoj diktaturi. Stavovi Gdina. Latića reflektiraju stavove velikog broja Bošnjaka i predstavljaju vid otpora srpsko-hrvatskom fašizmu na jedan iskrena i naptvoren način bez lažne diplomacije i podaničke snishodljivosti.
providni ste providni, a uskoro mozda i pravo providni
Bure Uz tebe smo
ti ne meres imati svoju kolumnu, sve sto mozes je piskarati tu gluposti, ti i tebi slicni