BiH
0

Mercator uručio donaciju Dječijem domu "Bjelave"

Klix.ba
Predstavnici Mercator centra Sarajevo, uručili su danas Dječijem domu "Bjelave" u Sarajevu donaciju povodom novogodišnjih praznika.

Još jedna godina se bliži kraju i vrijeme je kada brojne čestitke zatrpavaju naše stolove. U Mercatoru su se ove godine odlučili za nešto drugo. Sredstva koja bi se izdvojila za štampanje novogodišnjih čestitki ove godine su namijenjena Dječijem domu Bjelave. Danas su u prijepodnevnim satima, predstavnici Mercator centra Sarajevo uručili djeci donaciju i to igračke kao najljepšu novogodišnju čestitku i poklon najmlađim štićenicima doma.

Javna ustanova Dječiji dom "Bjelave" je dom za djecu bez roditeljskog staranja u kojem se trenutno nalazi 101 dijete uzrasta od 0 do 20 godina. Ovaj dom koji djeluje još od 1946. godine, udomio je najviše djece je iz Sarajevskog, a ima ih i iz Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ova donacija je samo jedna u nizu donacija koje je Mercator centar Sarajevo uručio i koje planira uručiti ustanovama ovakvog i sličnog tipa na području cijele Bosne i Hercegovine.