Bori se za bolji status svog naroda
0
Mehmed Mujić, prvi Rom s titulom magistra
Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka ti cast majstore, sta fali sto si rom ....
Bravo mehmede ,pozlatila ti se diploma ,cestitke
nije prvi, zaboravili ste na Muharema Serbezovskog
Nije on prvi. Ima i doktora nauka koji su romskog porijekla ali mnogi zbog diskriminacije to kriju od javnosti. Mnogi su bili i u vrhu politike a cijelo vrijeme su krili svoje romsko porijeklo. Ne smatram da je to sto nerado isticu svoje porijeklo njihova geska nego svih onih koji su optereceni prerasudama. Upravo zbog njih su ovi ljudi diskriminirani.
Zato se i nalazimo tu gdje se nalazimo!
Zašto malog Cigu iz I/4 niko ne smije da dira...? Zato što mu stari ide u VIII/3...
covjek zavrsio jer ganja veci koeficijent... ubacio se po semi nacionalnih manjina vss i zdravo djaci.... a zna i on da se neke stvari nikad nece promjeniti.... nema te diplome sto ce vratiti nama nase sahtove. u usput.. cestitam... lako je po bolonji :D
....sad će sofisticirano i magistarski danam kradu auta, stanove, i sl.....bit će šta se ljutite....treba da vam je čast što vam je pripadnik nacionalne manjine sa diplomom po novom planu i programu otuđio imovinu. Država za manjinskog Čovjeka....Država za Čovjeka sa diplomom iz Kiseljaka......Država za brata.......Država za lopova....a za normalnog Čovjeka????
SVE ČESTITKE OVOGA SVJETA SVAKA TI ČAST
vaše kćerke su dro.ljeeeeee! je.bu. se za cenere.
S V A K A C A S T...!!! BIH-a je DRZAVA KOJA JE SIGURNO JEDINA U EVROPI GDJE SU ROMI ODUVIJK MOGLI ZIVJETI U MIRU ...!!! Jos jedanput SVAKA CAST...!!!
Kako se zove Rom s magistratom? - Romster. Cestitke kolega.
Nemam nista protiv njega, i neinteresuje me koje je nacionalnosti, ali da budemo realni.Svako ko je imao priliku pa poslusa ovog gospodina, svatice odmah o cemu se radi.Da je jedini nije, samo neki nece da kazu da su romi, neka pita svog bivseg profesora na fakultetu sto se stidi svog porijekla!
clanak vam je bezveze, pogotovo sa dopustenim komentarima. A vi mrzioci samog sebe, i ufurani jadovi ala ”moke”, naduvajte se malo cundarice gospodinu magistru... BOSNA SA HERCEGOVINOM
Ciganin sam al najpametniji....
Cestitam kolega.
Svaka cast.