BiH
6

Matanović: O Pelješkom mostu informisani smo putem medija

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Slavko Matanović kazao je kako nema nikakvih konkretnih informacija o izgradnji Pelješkog mosta.

"Sve informacije koje imam o Pelješkom mostu čuo sam iz medija", rekao je Matanović.

On je dodao kako je od hrvatskog ministra pomorstva, saobraćaja i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića tražio podatke o razgraničenju na moru između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić istakao je kako pitanje Pelješkog mosta, isto kao i pitanje odlaganja nuklearnog otpada na granici sa BiH, treba izdići iznad politike.

"Tu treba konsultovati struku. Mi tražimo da o svim tim pitanjima budemo pravovremeno obaviješteni i da u njima učestvujemo kao zainteresovana strana i ništa više ni manje od toga", rekao je Zvizdić.

Istakao je da je BIH prije tri godine imenovala članove u komisiju za granične prelaze i prekogranični saobraćaj, ali da se još uvijek čeka da svoja imenovanja izvrši Hrvatska.

Zvizdić je na kraju kazao kako smatra da ovakva pitanje ne bi trebala biti predmet politizacije bez obzira na to da li je riječ o izbornoj godini ili ne.