BiH
2k

Maskirani muškarac u kombiju snimljen ispred škole u Sarajevu

Piše: Š. B.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Čitateljka našeg portala snimila je danas ispred osnovne škole u Sarajevu maskiranog muškarca u bijelom kombiju, nakon što su proteklih dana pedagozi i učenici prijavljivali da je takva osoba na više lokacija mamila djecu da uđu u njegovo vozilo.

Fotografija je snimljena ispred Osnovne škole "Edhem Mulabdić", a proslijeđena je i policiji. Na njoj se jasno vidi bijeli kombi, njegove registracijske tablice, kao i silueta osobe sa maskom na licu koja se unutra nalazi.

Postoji mogućnost da upravo ova osoba obilazi sarajevske osnovne škole te mami djecu da uđu u njegov kombi, a Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, odnosno identifikacije i pronalaska vozila, kao i maskirane osobe za koju se pretpostavlja da pokušava počiniti otmicu.

Ovo je peti slučaj od početka oktobra da roditelji, djeca i pedagozi škola policiji prijavljuju slučaj, a direktorica jedne škole govorila je i za Klix.ba.

O svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, saopćeno je jučer iz sarajevske policije.