BiH
1.9k

Vlasnik bijelog kombija koji je uznemirio djecu i roditelje: Sve je zezancija, izvinjavam se

Piše: E. S. H.
Bijeli kombi u kojem je snimljen muškarac s maskom, a za koji se proteklih dana pisalo da kruži oko osnovnih škola u Sarajevu navodeći djecu da uđu u kombi, u vlasništvu je privatne kompanije iz Sarajeva, saznaje Klix.ba.

Vlasnik kompanije (ime poznato redakciji) nam je kazao da je haos nastao jutros kada je fotografija objavljena.

"Kombi je u vlasništvu moje firme. Dva radnika koriste to vozilo i mogu se samo u njihovo ime izviniti građanstvu. Oni tu masku odavno voze, čistili su automobil, našli masku i sad su tako postupili. To je njihova zezancija", kazao je vlasnik firme.

Dodao je da su od jutros od 8 sati radnici bili na gradilištu i da mu nije jasno kako su, bez njegove dozvole, mogli napustiti gradilište.

"Mi radimo sa stranim kompanijama i ovo nam zaista nije trebalo, ne želimo izgubiti ugovore zbog ove gluposti. Izvršit ćemo pritisak na te uposlenike i sankcionisati ih", kazao je sagovornik.

Negirao je navode da su se njegovi uposlenici kretali oko osnovnih škola u Sarajevu i pozivali djecu da uđu u kombi. Napomenuo je da se svako kretanje kombija prati i da je nemoguće da su oni to uradili.

Vlasnik kompanije je kazao da su njegovi uposlenici na saslušanju u policiji i da je i njega kontaktirala policija, ali da se ni u kom slučaju njegovi uposlenici ne mogu dovesti u vezu sa slučajem pokušaja otmice djece.

"Želim se još jednom izviniti građanima, uposlenici će biti sankcionisani i to je sve što mogu reći", zaključio je vlasnik kompanije na kraju razgovora za Klix.ba

Podsjećamo, fotografija u kojoj se vidi muškarac s maskom je snimljena ispred Osnovne škole "Edhem Mulabdić", a proslijeđena je i policiji. Na njoj se jasno vidi bijeli kombi, njegove registracijske tablice, kao i silueta osobe sa maskom na licu koja se unutra nalazi. Ovo je peti slučaj od početka oktobra da roditelji, djeca i pedagozi škola policiji prijavljuju da se ispred neke od škola nalazi bijeli kombi.