BiH
0

Maskirani muškarac ispred škola u Sarajevu pozivao djecu da uđu u njegov kombi

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) u oktobru je više puta prijavljeno da maskirani muškarac ispred osnovnih škola presreće učenike i poziva ih da idu s njim.

Naime, 4. oktobra ove godine, pedagog Osnovne škole "Pofalići" je obavijestio policiju da su im tri njihova učenika rekla kako su u blizini škole vidjela muškarca koji ih pozivao da idu s njim, što su odbili.

Dva dana poslije policijski službenici su po pozivu jednog roditelja intervenirali u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, kada je majka jedne djevojčice izjavila da je njenu kćerka koja se nalazila s drugaricom u blizini škole muškarac također pozivao da idu sa njim, što su djevojčice odbile.

Nadalje, 10. oktobra 2016. godine u 16 sati roditelji jedne djevojčice su obavijestili policiju da se istog dana oko 14:30 sati u ulici Bardakčije, općina Centar, pored nje zaustavilo VW kombi iz kojeg ju je maskirani muškarac pozvao da uđe u vozilo, što je ona odbila i uspjela pobjeći.

MUP na kraju navodi da je danas, 12. oktobra 2016. godine oko 10:45 sati, policija je obaviještena da se također u ulici Humska, jednom učeniku OŠ "Pofalići", obratio muškarac iz motornog vozila VW kombi pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio i događaj prijavio policijskim službenicima.

Postupajući po prijavama policijski službenici su obilazili navedene lokalitete, ali nisu pronašli sumnjive osobe koje bi se mogla dovesti u vezu s prijavljenim događajima.

Prema navodima nadležnih policijskih uprava o svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela te je o njima sačinjena službena zabilješka. Policijski službenici nastavljaju rad u cilju provjera navoda i potpunog rasvjetljavanja opisanih događaja, saopćeno je iz MUP-a.