BiH
473

Novi pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu pokušali uvesti u kombi ispred OŠ Saburina

Piše: A. B.
Osnovna škola Saburina (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Osnovna škola Saburina (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Prije dva dana u Sarajevu se desio novi pokušaj otmice djeteta i to ispred Osnovne škole Saburina na području općine Stari Grad, kada su nepoznate osobe pokušale uvesti djevojčicu u kombi.

Iz OŠ Saburina za Klix.ba su kazali da su djevojčicini roditelji 19. oktobra policiji prijavili da su nepoznate osobe pokušale uvesti dijete u kombi te da u školi poduzimaju sve mjere kako se ostala djeca ne bi uplašila.

Povodom ovog slučaja reagirali su i iz Vijeća roditelja Kantona Sarajevo i navode da imaju stalni kontakt s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS te pozivaju roditelje da ne stvaraju bespotrebnu paniku, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu i povratku.

"Samo uz dobru saradnju s policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostavite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku", navode iz Vijeća roditelja KS i dodaju kako je o ovom slučaju obaviještena policija koja radi na na terenu.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su nam kazali da nemaju evidentiran slučaj pokušaja otmice djevojčice, ali da je sigurnost učenika dobra te da oko škola imaju stalne patrole i policijske službenike.

Podsjećamo, prije desetak dana ispred sarajevske Osnovne škole Pofalići nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao oteti jednog dječaka, a slični slučajevi su zabilježeni i na području općine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.