Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
o ja zaboravio da ste vi sad opozicija pa morate pričat puno
to jest vrijeđanje al je kontekst nebitan :D
izvini molim te....ovo je sloboda govora! magazinoviću kuš
jesam li ja ovo upravo bio SATIRIČAN? ;)
vidim da je satira danas u trendu. pa pokušavam i ja da uhvatim zalet ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
"kao izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje" super onda neka privedu komplet zakonodavno tijelo zajedno i sa tom policijom zbog presude "Sejdić-Finci" gdje je država izazvala nacionalno, rasno i vjersko mržnju time kada nije poštovala EU Sud za ljuska prava.
Ovo je Saša moj sasvim pogrešan pristup. Par decenija se narod bombarduje mržnjom koju plasiraju prije svega političari, zbog kojih je prije svega počela sva nevolja na ovim prostorima. I sada su na sceni razni šumsko-seljačko-papanski političati koji nam prijete, vrijeđaju nas, omalovažavaju i osnova im je govor mržnje. Pomenuo bih prije svega Dodika da bude konkretnije. I ti poslije svega ovoga pokušavaš nekoga zaštiti od naroda i njegovog gnjeva (neprimjerenog) umjesto da štitiš narod od POJEDINACA KOJI SU POKRETAČI MRŽNJE I ZLA. Saša moj, revidiraj svoj prisup i djelovanje za koje uzimaš pare od tog istog naroda. Ne vidi se da u poslaničkim klupama i politici djelujete u zaštiti naroda u ovom smislu... Jedina zaštita narodu je taj psihološko traumatski odušak izražavanja i otpora zlu, jer ne funkcionišu regularne institucije kao niti političari koji bi se trebali suprotstaviti pokretačima mržnje i zla.
"_"Krivični zakon BiH to propisuje kao izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Dakle, to je kažnjivo. Vjerujem da će se u narednom periodu ovome posvetiti više pažnje", kazao je Čolak." Mišljenja sam da je Zakon morao odavno da postoji vezano za internet i širenje govora mržnje na internetu! Dobro je da ste se ipak sjetili i da želite sankcionisati i krivično tjerati ljude koji koriste govor mržnje na portalima. U potpunosti vas podžavam i bilo bi dobro da otvorite stranicu na kojoj bi vas mogli izvještavati o ubilačkom govoru mrzitelja. Krajnje je vrijeme da se za takav govor počne krivično odgovarati!
kakvim se vokabularom vi kriminalci na na javim funkcijama služite i koliku mržnju raspirujete,internetski je još na nivou šekspirove drame.
Ne radi ništa.
A, šta je vaša stranka uradil po tom pitanju? Ovo nije problem star par mjeseci već je prisutan godinama,a SDP kao građanska opcija nije učinila BAŠ NIŠTA da to spriječi.
Osporavanje ljudske slobode mišljenja i govorenja, ma što ko govorio i ma ko se s s tim ne slagao je u biti govor mržnje protivu tih sloboda. Zaista, zar nam treba ponovno uvođenje verbalnog delikta, čuvenog komunističkog specijaliteta za progon nepodobnih. SDP jeste nasljednik komunista preuzevši i objekte i poslovne prostore stranke čija su sljednica a i značajan dio programa, iz kojeg kako vidimo još nije izbačen verbalni delikt. Zadaća moderatora je da spriječe prostote, psovke i vulgarnosti, a za osobe koje vrijeđaju javne osobe postoje legalni sudovi, osim ako SDP-ovci ne misle tako. Nacionalistički, šovinistički i vjerski vulgarizam je opet posao moderatora i sva prića oko slobode na internetu je time iscrpljena. Doduše i Kimova Koreja je uvela slične zabrane, nakon policijskog isljeđivanja i pračenja internet prometa...
Magazinoviću, imao si priliku da reagiraš, jer si već osam godina u vlasti.To što ti nemaš pravo reći ništa, ne samo zato što tvoja vlast nije ništa učinila, već i zato što sjediš u zastupničkoj klupi i u Vladi istovremeno-druga je priča.Novi saziv, stara izvršna vlast? To zovete tehničkim mandatom, kojeg nema u zakonu !Bezvlašće, partokratija i pravna anarhija.
Pravo pitanje na pravom mjestu... Zbog tolerancije govora mržnje, na BH portalima se okuplja sav šljam koji koristi južno-slovenske jezike, od Balkana, Evrope do Australije Bolja je preventiva nego liječiti posledice.....Prisustvo govora mržnje u BH, jedan je od najdirektnijih indikatora nerazvijenog demokratskog društva.
ocito jos nisi otvorio index.hr forume, u odnosu na njih komentare klixa kao da su pisali prvacici
Policija radi svoj dio posla, ali sudovi ne rade! Policija će uhapsiti i istražiti svašta, ali neki slučajevi kao što je afera REKET, još uvijek stoje u latici zaključani!
špore kreve latica ...
Čini se da policija ne prati samo govor mržnje, očito da imaju i odjel za lektorisanje. I onda Magazinović kaže da policija ne radi svoj posao. Ipak riječ latica se normalno koristi i za cvijet, ali i za dijelove komode, radnog stola i.sl. Preporučujem policiji dodatno usavršavanje po pitanju pravopisa i gramatike.
Govor mržnje na netu je mala maca prema govoru mržnje,izjavama i stvarnoj diskriminaciji u entitetima u BiH.A to možemo svaku noć na tv dnevvniku da vidio.
vidio moj komentar na klixu: '' Zlatko Lagumdžija i kijevski ilegalni predsjednik fašista Petro Porošenko u privatnom razgovoru šetajući Parizom osudili Tajiba Erdogana. Peder Petro Porošenko je sreo Zlatka kada je ovaj potonji SDP-ovac izlazio iz Renault kluba noseći pod miškom PAF filter''
Jarane,pusti kraju Kijev,puna nam Bosna fašista,treba ovu avliju pomest.
Konkretno, ne radi nista.