Nakon hapšenja
0

Madžgalj, Karadžić i Parađina predati Tužilaštvu BiH

SRNA
Dragoslav Madžgalj (34) sa Sokoca, Saša Karadžić (30) iz Sarajeva i Vlastimir Parađina (53) iz Mokrog, koji se sumnjiče za organizovani kriminal, predati su danas nadležnom tužiocu Tužilaštva BiH, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da će nakon saslušanja osumnjičenih nadležni tužilac odlučiti da li će Sudu BiH uputiti zahtjev za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Tužilaštvo BiH Madžgalja, Karadžića i Parađinu dovodi u vezu sa Izetom Redžovićem koji je juče uhapšen u Nišu sa dvije minsko-eskplozivne naprave sa po pola kilograma eksploziva na daljinsko aktiviranje.

Zbog operativnih saznanja da su naprave sa područja BiH prenesene u Srbiju s ciljem transporta u Bugarsku, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu pretresli su juče nekoliko lokacija na području Sokoca, Mokrog i Sarajeva i uhapsili ova lica.

Prilikom pretresa prostorija i objekata pronađeno je 25 pištolja, dva automatska pištolja "Uzi", dva pištolja "Hekler i Koh" i puškomitraljez.