Useljeničke vize za SAD
173
Lutrija za zeleni karton počinje 2. oktobra
Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi koji zele da idu iz Bosne, neka apliciraju za vizu. Ja sam ovdje vec 15 godina i ne bih se nikada vratio. Kad radis onda si i placen i to posteno... ima se dovoljno,( ako nisi ko levat uzeo kucu od pola miliona :)) i sad moras raditi 2 posla), a i u Bosnu se ode svake godine...onako usput u prolazu. Dakle Bosanci, aplicirajte i dodjite do nas koji smo preko bare , mi cemo vam pomoci..samo potrazite Bosanska mjesta u USA!!
Ja sam godine proveo u USA, radio, radio i zaradio. Slomila se leđa ali se ipak zaradilo pošteno. Vratih se ovdje u nadi da će se moći normalno živjeti ali ovo je država samo za podobne i lopove. U USA se radi ali postoji zakon i red a ovdje niti se radi niti ima zako0na, niti ima reda niti budućnosti....Haman ću ja ipak nazad u USA a ovu zemlju za koju sam se borio nek raskomadaju političari (koji sebe tako nazivaju) i nekakvi biznismeni koji su nakon rata kao pečurke iznikli i nevide dalje od nosa. Bježi narode odavde jer je sve zatrovano da gore nemože:((( na žalost.
Ja sam došao ovdje (USA) da studiram i dobio green card prošle godine. Žena mi je završila fakultet i sada oboje radimo 8:00 a 5:00 i zajedno zaradimo 100 000 $. Postoji zakon koli svi poštuju i ISTI je i za mene i za predsjednika države. U Bosnu dodjemo za Novu Godinu 10 dana i u ljeto 3 sedmice. Zato ne pametujte kako ne biste voljeli ovamo. Obožavam Bosnu, uvijek će to biti moja država, ali ako mislite da nema bolje, umijeće te u zabludi!
Gospodine, evo ja zivim u Iranu vec neko vrijeme. Nit mi je ko dao bombu oko pasa, ni ostale gluposti koje vi pisete. Koliko ste puta boravili u Iranu pa imate pravo takve komentare ostavljati?
Želim da radim, da učim, mrzim ispijati kafe, imam školu, dobro pričam engleski, želim sa svojih 10 prstiju da izdržavam sebe, porodicu, želim da poštujem sve zakone i da novu državu prihvatim kao svoju. Ima li ikakve šanse za mene i meni slične, ne samo u USA već bilo gdje drugo, po mogućnosti što dalje od ovog rezervata?
Ne bih sve da mi i plate. No way :)
Top tri mjesta gdje je naj lakse uspjeti kao stranac u usa je indianapolis, cincinati, i louisville
Ja sam dobio green card na lotu. Godina 1996. Nema nikakvog intervjua. Ovo je sta oni traze od vas: 1. Da imate zavrsenu srednju skolu, 2. Da ste zdravi( oni vam kazu gdje da odete na pregled ako vas izvuku). 3.Niste kaznjavani, 4. da imate dovoljno novca za prvih 3 mjeseca u USA(ne kazu koliko), 5. Destination address. Prikupite te papire i potvrde i u ambasadu u zakazano vrijeme. Kad vas prozovu to im date i cekate nakon pola sata oni vas ponovo prozovu i daju vam useljenicku vizu.
Za inteligentnog covjeka ako dobije ovu vizu isto je kao da je dobio milion USD na lotu. Preporucujem mladim ljudima, obrazovanim pogotovo ako imaju elektrotehnocki fakultet ili tehnicki fakultet generalno da apliciraju i ako vas izvuku to je to. Da, radi se ali se i dobro zaradi. Inzenjer moze naci posao bez problema i ukoliko ima iskustva biti placen najmanje $100000 godisnje plus bonusi i ostalo. Za ostale je dovoljnio da budu vrijedni i mladji od 35 godina. Posla ima ali amerikanci nece da rade svasta pa je to prilika za imigrante. Ako mislite uzimati neku socijalu ili slicno to ovde necete dobiti, bolje vam je da ostanete u Bosni.
@nekoo Nije tacno da je karta od 900-1200$ kako ti kazes. Prije neki dan sam kupio povratnu (let krajem novembra) i karta je kostala $850
sta reci procitao sam gotovo sve komentare i naravno neko ovako a neko onako ,ja zivim u toj istoj americi od 1999 i moje iskustvo je st da radis,ali si placen za to, zdravsveno si osiguran ,i da ostanes bez posla iz bilo kojeg razloga opet nisi nacesti imas puno izlaza i sto reci opet kako ko ,
Pa ispada da je jeftinija i bolja solucija da se nadje neki nas covjek tamo(ako nemas nikog od rodbine) da garantuje za tebe, al\' opet ispod 10.000$ nista ne planiraj :/ Tacno???
Ne znam kad ti prije sakrise komentar.Ma ko sisa budale,zemlja za pozeliti.Bio,vidio i eto me opet,ovaj put za stalno.
@pink: Sve je to uredu sto kazes. Ja podrzavam svakoga ko kani napustiti tu rupu svijeta, ali savjetujem da ne nasijedaju. Valjda nam je obecanja o zlatim kasikama svima vec dosta. A za ovoga koji mi ovako lijepo se izlaja: niti sam se vozio u dzipu, a niti nisam ni neskolovan, a kucu jesam imao. Sad imam mnogo vise nego sto ces ti ikad imati, ali i naradio sam se za to. I, da. Sad ovdje vozim dzipa. Rekoh: mnogi su nasi najseli tamo. Lahka noc!
Ja znam da svi iz Evrope trce otvoriti firme u Americi,nema bolje zemlje za bisnisa.Ovi sto voze kamione i rade najnize poslove bili bi svugdje lose placeni.Raja ovdje posla koliko hoces e sad je do vas koliko vam se radi.Ko zeli socijalu pravac Evropa pa zivotarite.
Raja, ne dolazite ovamo ni pod razno. Radi se previse, nikad dosta love, jer covjek je proklet, godisnjeg odmora u prosjeku daleko manje od bilo koje druge imigrantske zemlje, pa ce vam u radu i otplacivanju mortgage-a za kucu i kredita za kola proteci citav zivot. Bolje vam je bilo gdje u EU, a I blize I jeftinije doci kuci nego u Americi. Svako zna svoje, al eto savjet od mene koji sam ovdje 14 godina, zavrsio college prije 7 godina, i tek sam nedavno poceo zaradjivati preko 50,000 godisnje (ovo nek vas ne zavarava, to je bruto income).