Čekajući "partnera"
27

Lukić: SDA čeka odluku Glavnog odbora SDP-a, onda slijede razgovori s drugim strankama

Piše: A. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić izjavio je danas da SDA čeka odluku Glavnog odbora SDP-a, a onda slijede razgovori s drugim strankama.

Inače, sjednica Glavnog odbora SDP-a u vezi s eventualnom koalicijom s nacionalnim strankama te ulaska u vlast je u toku.

"Logično je da ćemo sačekati odluku SDP-a i na dogovor na koji smo pozivali. Kada je riječ o drugim strankama razgovarali smo i o tome. SDA je davno iznijela stav da je spremna da razgovara sa svim političkim subjektima koji prihvataju borbu za BiH u skladu sa ustavima i zakonima. U ovom trenutku ne možemo govoriti o tome s kim ćemo praviti vlast", rekao je Lukić.

On je odgovarajući na pitanje novinara kazao da SDA nije ni u kakvoj koaliciji sa SNSD-om, već da će s ovom strankom eventualno biti u vlasti na nekim nivoima.

Govoreći o inicijativi za promjenu imena RS, kazao je da je to samo jedan od elemenata za borbu za bolji status Bošnjaka i Hrvata i nesrpskog stanovništva u RS napominjući da je rok koji je SNSD-u dao Bakir Izetbegović u vezi s tim ostao nepromijenjen.