Sjednica u toku
17

Glavni odbor SDP-a odbio da raspravlja o ostavkama rukovodstva

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Većina članova Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH odbila je danas da uvrsti na dnevni red tačku izjašnjavanje o povjerenju rukovodstva Glavnog odbora na čijem čelu se nalazi Saša Magazinović.

Prijedlog da se ova tačka uvrsti na dnevni red podržalo je samo 18 od 103 prisutna člana Glavnog odbora SDP-a, a koji na današnjoj sjednici razmatraju aktuelnu političku situaciju i eventualni ulazak u koaliciju sa nacionalnim strankama.

Većina je odbila da uopće razmatra ostavke predsjednika Glavnog odbora SDP-a Saše Magazinovića i potpredsjednika Glavnog odbora Ivana Bobana, Vojina Mijatovića, Marine Mujkanović, Albina Muslića, Azre Okić i Zekerijaha Osmića.

Ubrzo nakon toga član Glavnog odbora SDP-a i bivši predsjednik ove stranke Zlatko Lagumdžija zatražio je da se do kraja zasjedanja Glavni odbor izjasni o smjenama Saše Magazinovića, generalnog sekretara SDP-a Irfana Čengića i političkog direktora Damira Mašića.

Lagumdžija je prije sjednice Glavnog odbora SDP-a izjavio kako se ova stranka nalazi u krizi najavljujući da će se obratiti članovima odbora s analizom trenutnog stanja.