Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kome ovaj prdanja pametuje kad je i on dio tala ?
Za sve su to zaslužne stranke vladajuće sedmorke... od SDA, SDS, HDZ pa do SNSD, HDZ1990, SBiH, SBBiH... ove stranke su instalisale svoje poslušnike debile u sve nive vlasti.... Tačno se sjećam kad sam krenuo na fax 96 godine i već tada sam prvi put čuo pojam SDA katedra.... SDA je uništila BiH...ta stranka primitivaca i lopova...90% ih ne nepismeno sa našteljim poslovima i diplomama
"dolazi do sistematskog destruiranja naučnog znanja" jos krajem 80-ih Lovrenovicu, krajem 80-ih, preciznije '87.
Ma treba početi masno naplaćivati studiranje. Ako hoćete američke kriterije ocjenjivanja (tj. poklanjanja ocjena), onda uvesti i američko plaćanje školarina.
Nisam ni za kakvo poklanjanje ocjena. Završila sam na državnom univerzitetu i dodiplomski i postdiplomski studij i niko mi ništa nije poklonio. Ja sam za finu reviziju privatnih fakulteta koji se otvaraju da bi jedni uzimali pare a da bi drugima te pare poslužile da "jeftino" dođu do diploma do koji nikad ne bi došli na javnim univerzitetima. Što se tiće javnih univerziteta tu bih izvršila reformu plana i programa uz osavremenjivanje predmeta učenja. (Još da me izaberete za ministricu obrazovanja). Šala mala, pozdrav veseli ljudi!
Šta čovjek da kaže? Univerziteti su postali leglo kriminala, mita, korupcije, i visokoškolskog bezobrazluka. Sasvim normalna stvar je postala da se naplaćuju ispiti, svi znamo kako se polažu statistike, matematike i šta sve ne, sasvim normalno da profesori psuju bogove, sasvim normalno da budu optuženi za seksualna uznemiravanja itd.. I kako onda ti studenti da budu sutra ljudi, i pošteni građani ove države, od koga da nauče? Obrazovanje nam je otišlo u vražiju mater..
Što kaže profesor Ešref Kenan Rašidagić: To je i logično s obzirom na to da je svaki "šeik otvorio svoj privatni fakultet i štanca svoje privatne diplome". Mada, ni sa javnim fakultetima stvar nije puno bolja.
Baš tako...
slavo ti netreba da dajes izjve nego kao akademik pomognes pobijenoj i rastjeranoj sirotinji bez obzira sta je ko a ne da hrvatima tumacis sta su oni zalosno i bijedno od tebe