BiH
0

Ljubić: HDZ 1990 neće podržati Slavu Kukića

FENA
Božo Ljubić
Božo Ljubić
Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić izjavio je večeras u Sarajevu da zastupnici te stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH neće podržati prijedlog Predsjedništva BiH da predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude Slavo Kukić.

"Što se tiče samog izbora Predsjedništva BiH i bodovanja, činjenica je da je Predsjedništvo ovu odluku donijelo nakon širokih konsultacija sa svim političkim strankama u BiH. Sa tog stajališta, Predsjedništvo sigurno nosi odgovornost za ishod glasovanja svoga prijedloga u Parlamentu“, kazao je Ljubić u izjavi medijima.

Dodao je da s obzirom da je jasno na osnovu rezultata bodovanja da Predsjedništvo nije donijelo odluku konsenzusom i da je došlo do "preglasavanja to ne daje velike izglede da bi ovaj prijedlog Predsjedništva mogao biti potvrđen u Parlamentu".

"Ali u konačnici ja to ostavljam Parlamentu“, kazao je on.

Ljubić je, govoreći kao član Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, kazao da će najkasnije ujutro dobiti službenu obavijest od Predsjedništva BiH o imenovanju mandatara Vijeća ministara BiH.

Nakon toga namjerava sazvati sastanak Komisije za izbor Vijeća ministara, najvjerovatnije u četvrtak.

"Pripremit ćemo sve za Parlament, da Parlament može validno odlučivati o prijedlogu Predsjedništva BiH“, kazao je Ljubić.