Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj miš još živ!?!?
Ovo nije normalno uopste, zasto se insistira da drzavni praznici padaju na vjerske pa kome je to u interesu? To ce uvjek biti sporno ako u cijeloj drzavi, entitetima i kantonima zive sve nacionalnosti, tako nikome ne mozes ugoditi, znaci nije te briga za svoj narod izvan nekog kantona ili entiteta njih ces ostaviti da slave tudje vjerske praznike kao drzavne, na taj nacin sva tri naroda zavisi gdje se nalaze ce biti diskriminisana i tako u nedogled. Zasto im narod uopste pusta da petljaju vjeru u drzavna pitanja pa trebas biti lud da mislis da je to dobro i za koga
Pa i govorimo isto, kako sav narod? sva tri naroda ne vide da ne moze vjerski praznik biti drzavni, to odmah znaci da ako zivis u drugom entitetu ces slaviti svete Save i Hidzretske nove godine kao drzavne praznike, to nigdje nema
"Potpuno je personalno da ja nemam nijedan razlog da slavim taj datum ( 9. januar) na osnovu činjenice da je nakon tog datuma sa te teritorije 95 posto mojih sunarodnika protjerano ili pobjeglo", rekao je Ljubić. Mislim da je ovo razumljivo koliko god da su neki od nas vezani za ovaj datum.
Jeste al isto tako u nekim hercegovackim kantonima mu je normalno da se ne radi na vjerske hvatske praznike al ne kao vjerske nego drzavne pa ovdje niko apsolutno ne gleda svoje propuste samo prigovara na tudje. Ni jedna demokratija ma svijetu nece to podrzati i na kraju ce nas uzeti da budemo kolonija
Ustavni sud BiH je najobicnija farsa. Njegove odluke se ne sprovode, sto ni ne cudi, jer se sudije biraju po stranackom kljucu i zastupaju interese struktura vlasti. Nema nikakav kredibilitet. A nema drzave bez 100%, neupitnog sprovodjenja odluka Ustavnog suda. Najbolje bi bilo da su sudije Ustavnog suda iz reda Ostalih i kraj price.
haj moze... onda da prema zastupljenosti naroda podjelimo ovako sudije.... bosnjacima 50% stanovnistva=5 sudija,,,srbi 36% =3 sudije, hrvatima 12% + ostali =1 sudija...moze??
Čista zamjena teza! Može bilo koji praznik entite ili države da se poklapa s bilo kojim vjerskim praznikom, ali ne može taj praznik imati vjersku dimenziju!!! Kakva slava PC-a, opštine, MUP-a...... U tome je glavni problem. A što se tiče stranih sudija, jesu li oni uradili nešto mimo zakona i ustava? Pošto nisu - uzalud vam trud svirači! Ne može se zakonitost neke odluke mjeriti time da li to odgovara Srbima ili Hrvatima. Osim toga, ima odluka tog i drugih sudova kojima nisu ni Bošnjaci zadovoljni pa nikom ništa.
Nigdje nije ni napisano da vjerski praznik ima ili nema vjersku dimenziju! Govorim o državnim i entitetskim praznicima, a država i njeni entiteti su definisani kao sekularne tvorevine! Dakle, ne smetaju mi praznici bilo koje konfesije nego mi smeta nametanje vjerskih elemenata i praznika državnim institucijama, praznicima i sl. P.S. Sad je malo jasnije ko se drogira, i to po svemu sudeći jako nekvalitetnim drogama, mijenjaj dilera!
Srbin je pametn ko i ćuna
simpatičan dedica