Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je ogledalo federacije i svih problema u federaci.SDP i SBB udruzili se i sagorjevaju sve oko sebe.Nasi politicari,umjesto da rade i pronalaze rjesenja kako da bude bolje oni rade suprotno,umjesto da rade i ponasaju se domacinski oni tamane sve dokle stignu.GRAS u Sarajevu je cista slika nase politike.Bog da nam pomogne a sovim politicarima nevjerujem da hoce ?
Do kada će se tolerisati vanustavne aktivnosti kobasičara i izdajica Bošnjaka iz redova SDA ?
Premijeru istrajte i borite se sa ovim nacinom rada, dosta su i on i budimir krsili Ustave i zakone
Nema drugog načina da se nastala situacija sa Lijanovicem razriješi osim da pravosudne institucije reagiraju, onemoguće i kazne takvo djelovanje, dopremijer Ivanković Lijanović prekoračio granice službenog položaja ili ovlaštenja na način da je poduzeo radnje predsjedavanja sjedicom Vlade FBiH i potpisivanja akata Vlade bez prethodne saglasnosti premijera, čime je teško uzurpirao ustavna i zakonska prava premijera Federacije Bosne i Herecgovine.
Nikšić je nakon toga najavio da više neće sazivati sjednice Vlade dok Ustavni sud FBiH ne donese odluku u sporu u vezi sa Poslovnikom o radu federalne vlade, koji je prema njegovom mišljenju, sada potpuno protivzakonit i protivustavan - pa naravno, Lijanović tamo podmićuje ljude da mu dođu na sastanak, kako čini i pred izbore, kupovinom glasova
Svjedoci smo grubog kršenja zakona i ustava koje osmišljavaju i provode stranke koje ne čine parlamentarnu većinu, a čiji ministri unatoč tome uporno sjede u Vladi FBiH i tako ismijavaju elementarne demokratske norme i postulate.
Je li ovo onaj lijanovic sto je na racun budzeta platio reklamu za izbore pa kasnije dobio kaznu i opet iz budzeta je platio? Ili je to onaj Lijanovic sto je unistio poljoprivredu pa sad hoce da unisti i vladu FBIH??
Do kada će ovome čovjeku dozvoljavati da djeluje neustavno i nezakonito, dokle više gledanje kroz prste i sile opstrukcije
E moj mesaru prevarantski........pojma ti nemas sta radis....sto ti je kad vlast udari u glavu ! SIKTER