Predizborni skup u Novom Sarajevu
5

Lagumdžija: Uvjeren sam da je SDP na pravoj strani historije

Klix.ba
Jučer je u punoj sali “Centra za djecu i omladinu “ na Grbavici održan promotivni skup Socijaldemokratske partije Novog Sarajeva. Građani su imali priliku upoznati se s kandidatom za načelnika Općine Novo Sarajevo, te kandidatima za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Skup je pozdravnim riječima otvorio predsjednik Općinskog odbora SDP Novo Sarajevo, Faruk Efendić, izrazivši zadovoljstvo brojem prisutnih, kandidatom za načelnika, te činjenicom da, prema njegovim riječima, lista SDP-a Novo Sarajevo predstavlja Bosnu i Hercegovinu u malom.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Svetozar Pudarić, naglasio je da pred Dželaludinom Muharemovićem predstoji zadatak da vodi najvažniji klub, klub koji će općinu Novo Sarajevo povesti naprijed.

Miroslav Živanović, nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće, rekao je da je najvažnija odluka izlazak na izbore, da se glas ne smije predati, a time i lična dionica u budućnosti zemlje; glas za SDP je glas za timski rad, bez nacionalizma, u duhu antifašističke tradicije i odbrane zajedništva koje je uvijek bilo simbol Novog Sarajeva. Kandidat za načelnika, Dželaludin Muharemović istakao je da je neophodno vratiti mjesnim zajednicama status, jer su one prva instanca u rješavanju problema građana, te da se mora promijeniti činjenica da je prvi korak mladih nakon završene škole – biro za zapošljavanje.

Ispred kandidata gostima se obratio Nermin Ćatović, podijelivši s njima motive svog ostanka u BiH, uprkos završenom magistarskog studiju u Evropskoj uniji; SDP ga je uvjerio da mladi ljudi u našoj zemlji ipak imaju perspektivu.

Skupu su takođe prisustvovali čelnici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, predsjednik Zlatko Lagumdžija, potpredsjednik Damir Hadžić, te generalni sekretar, Nermin Nikšić.

Nikšić istakao da mnogi napadaju SDP jer je to stranka koja može bolje i drugačije nego ostali i što je učinila više nego sve prethodne vlasti zajedno, te što je vratila ljudima povjerenje u institucije vlasti.

Hadžić je konstatirao da se stagnacija općine Novo Sarajevo može prekinuti snagom liste i načelnika SDP-a.

Na kraju skupa, predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija, iznio je uvjerenje da je SDP na pravoj strani historije, i da to pokazuju dosadašnji rezultati. "Na sve neistine mi ćemo odgovarati samo istinom i zato vas pozivam da izađete na lokalne izbore i opredijelite se da li da idemo nazad ili ka budućnosti", istakao je Lagumdžija.