Otišli u "nezavisne"
4

Laburistička stranka ostala bez dva zastupnika u Skupštini USK

M. N.
Nakon što su početkom februara ove godine zastupnici Skupštine USK Rasim Kantarević i Anel Šahinović podnijeli neopozive ostavke na sve funkcije unutar Laburističke stranke, sada su službeno napustili ovu stranku i postali nezavisni.
Kantarević i Šahinović su obavijestili dopredsjedavajućeg i sekretara Skupštine USK da izlaze iz Kluba zastupnika Laburističke stranke i da formiraju klub Nezavisnih zastupnika na čijem čelu će biti Kantarević, a Šahinović će biti njegov zamjenik.

Kada su njih dvojica, zajedno sa savjetnikom načelnika Općine Velika Kladuša Aladinom Ćerimovićem podnijeli ostavke na funkcije unutar stranke, kazali su da to čine zbog nepoštivanja načela odlučivanja, političke samovolje i neprovođenja donesenih Odluka i Zaključaka organa stranke, a što je, tvrde, izazvalo nepopravljivu štetu unutar njihove organizacije.

Istakli su da su rukovodioci određenih službi Organa uprave stranke, svojim stavovima, ponašanjem i samovoljom, nepopravljivo su narušili ugled Laburističke stranke te svojim postupcima nanijeli štetu članovima i građanima.

Tada su rekli kako ideološki nisu odustali od ciljeva Laburističke stranke te da neće postati dio drugih političkih stranaka.

Podsjetimo, zastupnici Laburista zajedno sa SDA, DF-om i Pomakom trebali su činiti novu većinu u Skupštini USK sa 16 "ruku", ali do formiranja iste još nije došlo.

Ova informacija došla je u vrijeme kada je Kolegij Skupštine USK zasjedao i odlučio da će naredna sjednica, na kojoj bi konačno trebao biti usvojen budžet, biti održana 12. marta. Nije poznato kako će se ova promjena odraziti na ostalih 20-ak tačaka koje su na dnevnom redu sjednicu.