Komentari (176)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HALO....KLIX....ČITATE LI VI OVE KOMENTARE OD @Franziskus1....... ...ZAŠTO OVO NE SANKCIONIŠETE......ILI ČEKATE DA JA NEŠTO URADIM.....IMAM DOVOLJNO MATERIJALA !!!???
Kao prvo ovakvih sporova ima na stotine u svijetu i ovo nije nista novo. Nizozemska se bukvalno 100 godina sporila sa Belgijom oko jednog dijela svog teritorija. Kao drugo nase eventualno odustajanje od Sutorine ne daje nam nikakav imunitet, zastitu, ( kao sto to vidim neki pokusavaju predstaviti) od evenutalnih buducih slicnih sporova koji bi mogli pokrenuti neki od susjeda protiv nas. Hipoteticki receno ako ti oprostis dug nekome ko ti duguje, ne stiti te i ne oslobadja te obaveze da ti vratis svoja dugovanja koja imas prema drugim stranama. Tako da ne pije vode: ja sam halalio drugima, zelim da i meni drugi halali. Kao trece Sutorina je stratesko podrucje. I ukoliko bi je uspjeli vratiti cijela drzava bi imala koristi.
JESU SE CRNOGORCI POVAMPIRILI NA PORTALU,SCE PROTIV GRANICA,KURTCEHAJICA.....
Da C.Gora drzi do dobrosusjedskih odnosa ona bi uz izvinjenje VRATILA SUTORINU I KRUSEVICU BiH.Mislim da C.Gora igra na kartu IZDAJNIKA BiH,koji bi i mater svoju dali za pare.
Neka ovog obarvanog i našminkanog tipa, trebaju nam i takvi, znamo mi većina da od ovoga nema ništa, ali polički je mudro i pokazati neke pretenzije a ne samo se braniti i onda u kompromisima gubiti.
ovi su idioti, totalni idioti, treba im zabraniti da sastance i samo stete nasoj drzavi. sta su zapeli za sutorinu, pa onda bi trebali zapeti i za herceg novi, ama samo prave probleme, treba ih usutiti zakonski. mozda u njihovim glavama treba traziti i dubrovnik pa blizu je trebinja. neko gura rasprave samo da nasteti nasoj drzavi.
Valjda će Parlament BiH uočiti neopravdano bježanje od međunarodne arbitraže i zatražiti je. Ponašanje Ustavnopravne komisije je tako čudno da bi bilo kakvo drugo rješenje za mene predstavljalo izdaju (ili rasprodaju) Bosne i Hercegovine. Ovdje je igra obrnutih teza, i odustajanje od Sutorine oslobodiće put susjedima da čerupaju Bosnu tamo oko Drine, Karakaja i ko zna gdje sve, jer će se ovakvim primjerom pokazati kako je to moguće !? HOĆU PRAVO NA REFERENDUM, JER NAKON OVAKVIH IGARA KOMISIJE O DRŽAVNIM GRANICAMA IMAM NEPOVJERENJE U ODLUKE DRŽAVOTVORNIH ORGANA !!!
Profesor na Pravnom fakultetu u Tuzli Zenaid Đelmo izričit je u stavu da je Sutorina crnogorska prema svim međunarodnim normama. Profesor ustavnog prava Nedim Ademović rekao je da BiH ne ide u prilog otvarati pitanje Sutorine sa stanovišta međunarodnog prava, na čije se poštovanje BiH obvezala svojim Ustavom. Profesor na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu Senadin Lavić ocijenio je da bi neprihvaćanje mišljenja Badinterovo arbitražno povjerenstva, koje je obvezujuće za BiH, proizvelo katastrofalne posljedice po BiH.I šta mi da očekujemo nakon izjava akademika koi nežele dobro svojoj domovini,i nakon toga ovi nikogovići sa svoim izjavama koje nigdje veze o međunarodnom pravu,a i kako bi ih dali kad o međunarodnom pravu pojma nemaju,elem tako to biva kod nas,Željkini puleni podupiru njegov nerad i letargičnost u slučaju Sutorine,al jedno je sigurno mi je nesmijemo tako lako dati,jer kako vidimo od intelektualaca nemamo šta puno očekivati......
GOSPODINE, BUDITE POŠTENI I RECITE MI ŠTA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE OSIM (BIJEDNIH NEZAPOSLENIH BOLESNIH PENZIONERA) NIJE SRAMOTA. BOSNA I HERCEGOVINA JE (KAKO VODI RAČUNA O LJUDIMA) SRAMOTA SAMA PO SEBI, SRAMOTA DA JE NIKADA NI JEDNA ZEMLJA NEĆE STIĆI U VELIČINI SRAMOTTE.
I mi se sjetili na vrijeme... U slicnim situacijama presude su bile da se granice ne diraju, dzaba nam se sada suditi.
"Strucnjaci" u ruke puske pa se idite boriti a ne gurajte nas u nove ratove.
Kurtćehajiću idiote, po čijem nalogu pokušavaš da zamutiš vodu, da somovi opet caruju.
čitav splet okolnosti koji bi uslijedio nakon tog spora za ovaj, već nesretni narod, potpuno bi opustošio ovu zemlju i lišio mogućnosti za bilo kakav prosperitet dugoročno, ali za neke je to viša matematika
U čemu je problem da mi izađemo pred sud pa šta oni kažu to nam je? Crna Gora se izričito protivi tome....a zašto? I zašto se Hrvatska i C.Gora mogu tužiti oko teritorije a BiH i CG ne mogu?
Ko mu date titulu akademika, kukala mu majka.....Akademik Suad Kurtćehajić molim te prestani brukati Bošnjake, ionako smo već obilježeni po mnogim negativnostima, al ovoj ludosti nigdje kraja, ko te plača, jadna majko......Možda ti je od silnog farbanja mozak zaostao u nekom historijskom razdoblju, ali priču o Sutorini završi, još ćemo se na kraju morati izvinjavati CG zbog nelagodnosti...
Šuti. Nisi pametna.
...CIJELA druga KOMISIJA i kvazi RASPRAVA je FARSA, namještalljka. (ZATO što prodaja NIJE bila USPJELA na prvoj raspravi) (ZATO nisu ZOVNULI stručnjake)
komsicu pederu sisaj ga
Ni granica kod Trnovačkog jezera područje Maglića i Perućice nije utvrđena prema istorijskim činjenicama....