Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako bih se kladio, ja bih rekao da ce i nova vlast voditi ka stagnaciji i nazatku, ali eto, nikad covjek ne moze biti siguran.
...u ovoj zemlji sigurno postoje ljudi koji znaju šta i kako...sve i kad bi takvi htjeli u politiku, u ime opšteg napretka, šljam i ološ nakoćen po strankama bi ih onemogućio na svakom koraku...ovo je zemlja zavidnih, prizemnih, prosječnih kreatura, blato i glib mase koja vuče ka dnu sve što bi pokušalo isplivati i pokrenuti ovo mrtvilo...
Prije svega da se sve državne institucije očiste od đubreta, mulja(nja) i ostalih falinki. Samo tako će se moći raditi na zakonima i po zakonima!
Jadna nova vlast, bake i zlaja su sve shebali......
nama od toga nista nece oni drzave koje su glupog naroda ko mi msilim na sav zivalj srpsko hrvatski muslimanski
nikad mi necemo u eu nece nas oni tamo a nasi politicarima nije u interesu otvoreli se granica odose svi .nestace bosne dok si reko burek .zato i nedaju polit logosi lazovi .. a sta ce nama ta eu boljr da se udruzimo sa rusima u euroaziju imali bi vise posla oni kupuju sve sto ponudis a ovi zapadni nece nista samo bi uvozili kod nas unistice i opvo malo radnih mjesta ta nova austro ugarska ovaj hocu rec europa . (namjerno navedeno austrougarska i nije nesti netacno to je moderna austrougarska sa vise ambicija) a mi ko europljani intelektualci na visokoj nozi moprat cemo krast ako mognemo jer ce austrougarska odvoc ono sto nija mogla prije i dovrsit ce poso . A nasi ce gledat srkat kahvu i vikat jasta svasta ko momo i uzeir
Konačno, nakon 20 godina stagnacije BiH krupnim koracima grabi u ekonomski i politički oporavak vlastitim snagama, jer nakon 100 dana nakon izbora ili će se taj napredak osjetiti ili će biti novi izbori... Pamet u glavu.
Bosna i Hercegovina je propala država jer preživljava isključivo robovlasničkom kreditu od MMF-a (domaći neprijatelji raspoređeni u strankama sedmorke SDA, HDZ, SNSD, SDP, SBiH, SBBIH, HDZ1990) rade na razbijanju države i stavljanju love u svoj đep. Kako naprjed : ima više načina ali ja preferiram kravavi jer je on jedini pravi...jedini istiniti Povješati političare na bandere, oduzeti ukradeno, odvojiti religiju od države, uvesti kaznu za one koji podižu tenzije među primitivnim narodima BiH...uništiti postojeću administraciju jer je to RAK RANA BOSNE I HERCEGOVINE Odatle bi samo po sebi bilo bolje...
ovim hr kurvatima ni Karamarko ne moze pomoci
NJih ne cekaju krupni problemi,nego radna mjesta u javnom sektoru,fotelje i redovne plate zahvaljujuci mmf-u.Koliko znam doticni Bosko Tomic,koji je "zabrinut",je nedavno udomio (zaposlio) cerku kod Kemala Kozarica u CBBiH.Mozda se iskreno i zabrinuo?
zanima me sta to nude stranke u predizbornoj kad je to glupo pitanje sejdic finci u pitanju??? Hajde vise otvorite nam put ka EU ebla vas ona vise... Dajte da narod pocne da dise, zar nije bilo dosta
Nudi da se lakse pobjegne.
Kod nas sve promjene nabolje čekaju neke izbore i novu vlast i tako četiri po četiri godine zemlja stoji u mjestu, odnosno nazaduje u odnosu na region. Kad prođu izbori, krenu prepucavanja oko konstituiranja nove vlasti, krvoločne borbe za fotelje, koje traju tri godine. Taman kad se svi halapljivi apetiti političara donekle zadovolje, dođe četvrta godina mandata, predizborna kampanja i nova bjesomučna borba za vlast. I tako sve u krug već dvadeset godina. Sve navedeno jasno govori da su vlast i političari svrha sami sebi. Obični građani od ovako uređene zemlje i ovakvih političara nemaju nikakve koristi. Samo imamo majmuna koji nam jaše na leđima i crpi snagu, volju i novčanik iz godine u godinu. Bez temeljite reforme ustava, koja će naglasak staviti na udaranje zdravih ekonomskih temelja zemlje, ukidanja daytonskog uređenja zemlje i generalne čistke na političkoj sceni, mi izgleda za svjetlu budućnost nemamo.
Zajednica BiH neće krenuti naprijed ni nakon Izbora, jer ona nije konstituisana da traje nego da se raspadne. SVAKI ONAJ KO OVAKVO MIŠLJENJE - ODMAH NEKA SE ISPALI U REZERVNU MU DOMOVINU. OSTALI ĆE SE POBRINUTI. kAKO - SVAKAKO ILI SVAKOJAKO! KO ĆE KRENUTI I VRIJEME MU JE!
Pa sad. Ovde ima puno krivaca. Vec je jednom ponudjeno rjesenje za slucaj sejdic-finci ali koliko se sjecam svi su bili protiv sem SDP-a, a trebalo je tad prihvatiti alternativu. Treba izmjeniti ustav, jedino mi i Mianmar imamo mirovni sporazum za ustav. svijet nam se smije bolan.
Sadnja "elita" u vladajućim strankama BiH, niti može, a još manje hoće da dođe do bilo kakvih promjena u državi. Ako se protjeraju iz vlastislijedi čišćenje raznih tumora - elita u elitnim prigradskim naseljima širom BiH će izgorjeti na sudovima ili onako !
Iskreno ne znam cemu bi se iko mogao nadati, narocito sto smo mi takav narod koji ce opet dati podrsku onima koji su nas 20 godina tjerali a dno, a onda su nam svi drugi krivi kad krene lose.
Da je ovo tema u novinskom članku ozbiljne drzave pa to bi mogao i razumjeti, ali u nasem aspurdistanu to je neka druga prica. Ovaj naslov imam dojam da se provlaci od 2000 godine samo se mjenja datum objavljivanja!