Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jbt oni koji bi trebali da placaju svaki fening poreza, javne kompanije, ne placaju, i onda se neko cudi sto bi privatnik placao. Mi smo jedinstven slucaj na svijetu gdje Vlada FBiH zabranjuje Poreznoj upravi da plijeni imovinu duznicima poput GRAS i slicnih sve zarad glasova na izborima.
Srbi bi pare i jare,nece Alijinu penziju,ne prihvataju BiH,i niz drugih nebuloza.Bez jedinstvenog penzionog fonda na cijelom prostoru BiH nema zadovoljenja pravde.Vecina penzionera ce biti socijalni slucajevi a ne penzioneri sve dok se ne usvoji jedinatven zakon za penzionere na cijelom prostoru BiH i dok ne bude jedan pio fond bez glomaznih administracija.BiH je mali kapacitet da moze sebi dozvoliti ovoliku administraciju u pio fondovima i ovoliku anarhiju po pitanju ne placanj obaveza.
Dobit će sudžuku u čelo i dva jaja na oči,PIO BiH je trebao biti jedinstven,gdje postoji država koja fond dijeli po nižim nivoima vlasti,pc je insistirala na svom fondu a Škije su odbijale nekakvu Alijinu penziju, odlično i hvala,postoji dokumenat ovjeren i potpisan i tu je kraj priče. Nema prenosa nadležnosti,fondovi ostaju na entitetima
Ova vlast kad bi nas i iz stanova izbacila , kad bi nam uzeli zadnju pašteu iz frižidera , mi bisbmo ko pizde ćutali , onda tražili park gdje ima WI Fi i onda do bezsvijesti jeli govna o tome !
drugim rjecima ,dobili ste na sudovima koje kontrolisete. Pare cete morati dati,ovako samo kamata raste...
državne firme su najveći dužnici. zbog toga je sistem u ku.cu. gras i slični nisu uplaćivali godinama, a trebalo je nekako namaknuti penzije. oni se kur.e kada naplate od granapa ali što im kladionice ništra ne plaćaju i sl. to nikom ništa. inspektori najmanje rade u ovom društvu. sve besposličari i lezihljebovići. ganjaju nelegalne taksiste, a firme im duguju milione. kantonu sarajevo udruženje građana sarajevo taxi duguje cca 10 miliona. ma pustite šuplju
Zasto si se naPIOOOOOO
Preklopiće se kroz Agenciju za osiguranje depozita :-) Mile opelješio sve! P. S. Zašto javne firme i institucije ne moraju plaćati PIO, a svi drugi moraju? U kom mi sistemu živimo, politički protekcionizam u protektoratu?
.