"Eko-grad"
0

FOTO / Kozlučka izletišta spremna za prvomajske praznike

FENA
Povodom prvomajskih praznika, Udruženje za obnovu i razvoj Kozlučke regije organiziralo je radne akcije s ciljem uređenja i čišćenja Kozluka, poznatijeg kao "Eko-grad".

U okviru akcije uređenja Kozluka, sanirane su deponije smeća na obali Drine, zatim očišćena izletišta Vinograd te uređen put koji vodi do izletišta.

Također su očišćene sve ulice u Kozluku, kako glavi put tako i sve sporedne ulice. Uređeni su platoi u centru Kozluka te su zasađeni i cvijetnjaci.

Uređenjem izletišta Vinograd te saniranjem puta koji vodi do Vinograda omogućeno je da Kozlučani prvomajske praznike mogu proslaviti upravo na toj destinaciji , što do sada nije bilo moguće.

Akcija koja je izvedena ovih dana u Kozluku podrazumijevala je i sadnju cvijeća i prokresavanje, tj. uklanjanje sitnog rastinja i grana na području izletišta Vinograd, zatim uređenju platoa ispred Doma kulture i OŠ "Petar Kočić", a uređena je i obala Drine.

Predsjednik Savjeta MZ Kozluk i predsjednik Udruženja za obnovu i razvoj Kozlučke regije Fadil Banjanović Bracika naglasio je da je ovo već tradicionalno proljetno uređenje grada te da su građani Kozluka dali maksimalni doprinos uređenjem i čišćenjem svojih dvorišta, kao i prostora oko svojih stambenih jedinica, saopćeno je iz Udruženja za obnovu i razvoj Kozlučke regije.