Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Ovo nije dobro što vi radite. Ovo je put na koji vi želite izvesti Bosnu i Hercegovinu, ista ona autocesta pakla i stradanja kojom su krenule Slovenija i Hrvatska. Nemojte mislit da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak, jer se muslimanski narod ne može obraniti ako rat bude ovdje.", nisam nešto baš najbolje shvatio, je li ovo on nama želi svako dobro!?
@sr_chegevara Kako reče, tako mu se i odogvori: "Njegovo izlaganje, njegov način izlaganja, njegove poruke, možda na najbolji način objašnjavaju zašto mi možda i nećemo više da ostanemo u Jugoslaviji. To večeras govorim ovdje. I još nešto, njegovo izlaganje, njegov način, njegove poruke možda objašnjavaju zašto i drugi neće da ostanu u toj Jugoslaviji. Takvu Jugoslaviju kakvu hoće gospodin Karadžić više niko neće. Neće možda niko više osim srpskog naroda. Takva Jugoslavija u očima jugoslavenskih naroda, Slovenaca, Hrvata, Makedonaca, Albanaca, Mađara, Muslimana jednostavno omrzla u očima Europe i svijeta. Takvim načinom kakvim Karadžić radi. Međutim, Karadžić je samo izraz jednog mišljenja, pristupa. Mi smo se sve nadali i nadamo se i dalje da će proraditi, da će naša nada, da će srpski narod doći do svoje demokratske tradicije, da će srpski narod otkriti zalihe one srpske demokracije po kome je bio poznat u svijetu. Ovo što se radi danas, ovo ne služi na čast srpskom narodu, ovaj način istupanja, ove prijetnje koje se iskazuju. Muslimanski narod neće nestati, to ja poručujem gospodinu Karadžiću"
To nije bila prijetnja nego upozorenje, ali Alija Izetbegovic nije obracao paznju na upozorenja i odveo je BiH u pakao, zajedno sa svim narodima koji tu zive. Da je Izetbegovic obracao paznju na to sta zeli gotovo polovina stanovnika Bosne, da je uzeo u obzir zelje jednog od konstitutivnih naroda, do rata ne bi ni doslo.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Koji lažovi i dvoličnjaci. Pa već 12. jula svi svjetski mediji su brujali o masovnim strjeljanima. Pokojni Mirolsav Deronjić, ključni Karadžićev čovjek za područje Srebrenice i Bratunca, kao jedan od najupućenijih Haških svjedoka, tačno je do detalja opisao susret sa KAradžićem 9. Jula 1995 na Palama. Karadžić je upitao Deronjića za procjenu, koliko stanovnika se nalazi u gradu, na što je on odgovorio da ih je oko 40.000. "Šta vi, Miroslave, mislite uraditi sa tim stanovništvom dole?, upitao ga je Karadžić i na njegov odgovor da ne zna šta će se dešavati, dodao: "To sve treba pobiti. Sve što stignete". Deronjić je intervenirao kod Karadžića da se egzekucije ne vrše u i oko Bratunca, pa je Karadžić dao instrukcije da se ništa ne smije uraditi u Bratuncu, nego da se zatvorenici odvedu prema Zvorniku, Bijeljini, Batkoviću.
Već, 14. jula Deronjić je otišao na Pale i obavijestio Karadžića da je oko 20.000 Bošnjaka prevezeno prema Kladnju, ali mu je prenio i razgovor sa Bearom i svoja saznanja o ubistvima u Bratuncu, Konjević Polju i Kravicama. Karadžićev komentar je bio da je to odmazda potaknuta bošnjačkim zločinima i upitao ga šta je sa leševima, na šta je Deronjić odgovorio da se nije interesovao za to. Deronjić je bio zločinac i izjasnio se krivim ali barem nije moralni i ljudski podlac, kao ovi "svjedoci "koji su po priridi posla MORALI znati šta se dešava.
Tacno a ti isti mediji su cutali o pokolju 37 Srba u selu Sijekovac Marta 1992 kod Bosanskog Broda.Izgeleda da si i ti to zaboravio.....A ostali su trebali da cekaju u redu da ih stignu vezane zastave....Samo mi reci jednu osobu koja je osudjena za sijekovac i ja ti placam rucak i veceru u najboljem Sarajevskom restoranu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
nije znao za strijeljanje? pa ja,sigurno bio u vietnamu ...
sve ste vi znali i dobro planirali godinama unaprijed...zivili,druzili se pa cak zenilise medzusobno.. a vi ste cijelo vrijeme sutili i samo cekali taj dan da skinete maske i stavite subare sa kokardama sto vam je dzed iz 2 svjetskog rata ostavio...
Wow, jes se covjek popravio. Vidite ga na slici, pravo se udebljao. Cuo sam da ga muce hamburgerima, hoce neko da mu smjesti da umre od holesterola.
Ovi ga u Den Hagu bolje paze nego u Srbiji sto su ga pazili.
Marsovci su znali, Karadzic nije. Za ne povjerovati, kakve sve budalastine su pojedinci u stanju izreci.
Jebo vas rat vise i prošlost i sultan i SVE VAS JEBALO u taj mozak maloumni
naplatit debelo pa onda zaboravit,moze?
dismrr ko poljska hala..
krmakkkkkk
Sami Srbi znaju da je zlocinac samo sto je njima ubijanje nenaoruzanih muskaraca,staraca,zene i djece "junastvo". Treba pitati obicne ljude na ulici ko je punio grobnice tjelima civila,ko je naredio i izvrsio. Narod zna a Kovac je saucesnik u zlocinu i normalno je da izmislja.
Dobro recimo da nije znao i naredio ta ubistva al zasto niste nije ucinio da kaznu pocinioce istih ili one koji su premjestali tijela iz primarnih u sekundarne grobnice?! Zasto bas niko nije uhapsen i kaznjen ni za jedan zlocin pocinjen pod njegovim predsjednickim mandatom u RS-u?! Pametnom dosta. Nije dzaba rekao da ce muslimanski narod mozda i nestat(!)
Karadžiću ti i General Mladić ste Srpski heroji! Trebali ste sva ova govna istrebiti.. Još ćemo mi biti zahvalni Hitleru što ih je hteo sve do jednog istrebiti.. Od ovih govana nema većeg šljama! Živela Republika Srpska i Milorad Dodik!
...j­­ebali te heroji.
Da li si ikada pročitao Ustav te tvoje "republike"? Znas li koji je njen glavni grad? Poštedit ću te pretrage...glavni grad je Sarajevo :)
ma ne nije znao, ja sam znao....
treba mu se posrat u razdjeljak :)
Povecajte sliku i zagledajte se u njega i vidjet ce te da ovaj covjek nije normalan nesto izmedju Krmka i Ludjaka
Eto sad niko nije znao... U Genocidu ucestvovale hiljade vojnika i policajaca tzv. RS, komletan proces Genocida (sa kasnijim radnjama i zataskavanjima, premjestanjima tijela i grobnica, i td.) trajao mjesecima pa cak i godinama i niko ziv za to nije znao... jadna majko svoja ispast ce da su se sami poubijali i zakopali, pa onda grobnice premjestali nekoliko puta... Stvarno je jadno to stanje svijesti i spremnost da se laze tako bezobrazno i podmuklo od strane citavog jednog naroda (ili barem vecine istog) to je nacija koja je nastala u lazi, zivi u lazi i uzda se u laz za svoj opstanak...
sr i vi ste htjeli na kosovu biti gazde pa dobiste po guzici,sad samo mozete da donosite neke rezolucije i da lazete sopstveni narod i da ga pljackate zarad kosova al dzaba
Po njemu će se avion zvati