Koji lažovi i dvoličnjaci. Pa već 12. jula svi svjetski mediji su brujali o masovnim strjeljanima. Pokojni Mirolsav Deronjić, ključni Karadžićev čovjek za područje Srebrenice i Bratunca, kao jedan od najupućenijih Haških svjedoka, tačno je do detalja opisao susret sa KAradžićem 9. Jula 1995 na Palama. Karadžić je upitao Deronjića za procjenu, koliko stanovnika se nalazi u gradu, na što je on odgovorio da ih je oko 40.000. "Šta vi, Miroslave, mislite uraditi sa tim stanovništvom dole?, upitao ga je Karadžić i na njegov odgovor da ne zna šta će se dešavati, dodao: "To sve treba pobiti. Sve što stignete". Deronjić je intervenirao kod Karadžića da se egzekucije ne vrše u i oko Bratunca, pa je Karadžić dao instrukcije da se ništa ne smije uraditi u Bratuncu, nego da se zatvorenici odvedu prema Zvorniku, Bijeljini, Batkoviću.
Već, 14. jula Deronjić je otišao na Pale i obavijestio Karadžića da je oko 20.000 Bošnjaka prevezeno prema Kladnju, ali mu je prenio i razgovor sa Bearom i svoja saznanja o ubistvima u Bratuncu, Konjević Polju i Kravicama. Karadžićev komentar je bio da je to odmazda potaknuta bošnjačkim zločinima i upitao ga šta je sa leševima, na šta je Deronjić odgovorio da se nije interesovao za to. Deronjić je bio zločinac i izjasnio se krivim ali barem nije moralni i ljudski podlac, kao ovi "svjedoci "koji su po priridi posla MORALI znati šta se dešava.
Tacno a ti isti mediji su cutali o pokolju 37 Srba u selu Sijekovac Marta 1992 kod Bosanskog Broda.Izgeleda da si i ti to zaboravio.....A ostali su trebali da cekaju u redu da ih stignu vezane zastave....Samo mi reci jednu osobu koja je osudjena za sijekovac i ja ti placam rucak i veceru u najboljem Sarajevskom restoranu
Prikaži sve komentare (70)