Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Potez za 10.
Svi mi imamo veliko srce i dusu kad su u pitanju ovakve stvari. Svakacast svima koji ovo podrzavaju
Imamo za stare stvari koje više ne nosimo, pa eto sevap je dati nekom... da se ne baca... kad je dati nešto vrijedno onda i nije baš tako...
@MCCCLXXVII Nema potrebe gledati ko daje koliko i kome, po meni najbolje je sebe gledati i daj ti koliko mozes i pomoci ces nekome kako god
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nadam se dace i piticari nesto od svoje stare odjece ubacit u kontejner ili ce odnjet i gardarobu i kontejner
Meni je iz nekog razloga tako drago što su građani odgovorni kad su ove donacije odjeće u pitanju pa stvarno ostavljaju očuvanu i čistu odjeću i obuću, valjda što sam navikla na toliko papaka i loših stvari da bi mi realniji za očekivati bio članak suprotnog sadržaja.
Kako je ovo super stvar.Svaka cast
rijetko dobra vijest
Bog zna ko to i gdje preprodaje
Pise ti i to gore u tekstu. I imas link na detaljniji tekst kako se to "prodaje". "Humanitarna organizacija Adra je zahvaljujući prikupljenoj odjeći organizovala u Sarajevu radionice šivanja za osobe s invaliditetom, ali je otvorila i tri second hand radnje u kojima rade osobe iz socijalno ugroženih kategorija."
@geraldklix "Iako su imali ideju da od humanitarnih prodavnica finansiraju javne kuhinje, novac koji zarade za sada je dovoljan za kiriju, režije i plate radnicima. Svakih nekoliko mjeseci izvezu jedan kontejner odjeće partneru u Belgiji koji je uzima za reciklažu, a zbog velikih količina počeli su se i sami baviti reciklažom." "Nekoliko mjeseci sakupljamo odjeću za jedan kontejner za koji dobijemo 2-3 hiljade KM."
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ako sam u mogucnosti uvijek rado pomognem a prema ovom sam skeptican da li stigne u prave ruke
Isto ti je i sa humanitarnim organizacijama. Nikada novac ne uplaćujem na njihov račun, već isključivo na račun onih kojima taj novac i treba. Ili ako je moguće dam odmah u ruke.
To se prodaje na kilama i ode sve za Afriku neko uzima lovu za to
sve se nema a garderoba se obnavlja
Svejedno svi srbi su pederi
solidarnost na djelu. svaka cast narode
extrica svegami-samo da ne bude za mjesec neko odnio kontener i odjecu
samo mal nam mozak
Gdje se tacno nalaze ovi kontejneri za odjecu i obucu na Grbavici ili Hransom ?
odlican potez! hvala ljudima koji pomazu
FINO I HUMANO