Teško mu je palo
297

Vučić se sada obrušio na Sjevernu Makedoniju zbog rezolucije: Najviše sam uložio, to nije fer

I. Sa.
Screenshot
Screenshot
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govorio je o glasanju za Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, samom glasanju zemalja te je iskoristio priliku i "obrušio" se na Sjevernu Makedoniju.
Govoreći o Crnoj Gori, izjavio je kako nikada neće donijeti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

"Crna Gora nikad neće donijeti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće donijeti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave", rekao je Vučić.

Poručio je da je spreman da se izvini ako se desi suprotno.

Dalje je nastavio vrijeđati susjednu Crnu Goru jer je glasala za rezoluciju te je rekao da mu je "najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore".

"Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću da ne moraju da me foliraju, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni", naveo je Vučić za Prvu TV.

Ipak, kako kaže, "teže" ga je pogodilo glasanje Sjeverne Makedonije.

"Najviše sam uložio u odnose sa našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me je zbog našeg naroda", dodao je Vučić.

Najavio je i razgovore sa Bošnjacima u Srbiji koji bi se trebali desiti u ponedjeljak.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 suzdržanih.

Ključna stvar jer da je usvojenom rezolucijom već uspostavljen Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 11. juli.