Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajde sto moram da pojasnjavam 'komradima koji komentiraju ali zar cu morati ispravljati greske u tekstu iznad-Imaju li ovi urednika? Hopkins U.je u Baltimore, Maryland-ne u Washingtonu... -Komentar na komentare; Zene moraju imati pravo na ovo,ono ili oboje.Osnazivanje zene znaci kreirati polozaj u drustvu koji ce dozvoljavati slobodu izbora u vlastitom zivotu.Individualna je stvar da li zena zeli porodicu,karijeru mozda oboje.Jedno ne bi trebalo da iskljucuje drugo. Muskarci koji njanjaju i kmeeece oko rucka,djece ..ovdje trebaju da se osvrnu i uvide da je neophodno da zena bude edukovana,radno sposobna i kompetetivna u zahtjevnom poslovnom svijetu.Prosjecan muskarac je sve manje u stanju da uzdrzava familiju te bude jedini uposlen,ta vremena su zavrsena.Drustvo sa naprednim,inteligentnim zenama benefitira i napreduje,isto kao i porodica. Kakve gluposti-kuhinje su prazne i djeca itd.pa kuhajte,odgajajte djecu-kao da su to obaveze samo zena,ma dajte molim vas!
@kraftwerk koje rekao da zene moraju odgajati djecu? U danjasnjem drustvu bi morali ciniti isto.Pola zena u svijet mora raditi dabi odhranile porodicu a vi bi od njih trazili da budu zrtve cijeloga zivota.One daju najvecu zrtvu, dovoljno je roditi dijete.Zene su bolje od muskaraca jer ne igraju lutriju, ne eksperimentisu kao muskarci, razmisljaju vise,ne daju se u avanturu itd. Sve sto sam zaokruzila poboljsava stabilnosti jednog drustva, hocu reci zivotnog pitanja.Za to vam zene smetaju u drustvenom zivotu, koje pokazuju vasu nemoc, vasu nesposobnost.
Kod nas kazu dobro napaljena zena dobar seks. Je li to isto?? Moze li to ovako parafrazirati?! I molim vas, od sad, nadalje, i ubuduce pojednostavite recenice da vas i obicni smrtnici mogu razumjeti. :)))
Je li vam se ovo potkrala radna verzija teksta ili vas fakat nije stid objaviti članak s ovolikim pravopisnim greškama i nakaradnim rečenicama? Vrijeđate čitateljstvo.
"Bog je stvorio ženu iz muškarčeva rebra, a ne iz njegovih stopala da se po njoj gazi; ne iz njegove glave da se njome vlada i upravlja, nego od boka da mu bude jednaka; ispod njegove ruke da bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena; Bog je stvorio ženu da vam bude družica, a ne ropkinja."
Ne znam ko ovakve gluposti finansira. Ovo je ispod svakog nivoa logike. Žene jesu ugrožene, ali ova metoda njihovog "jačanja" je bizarna. Doslovce im je bolje da idu u teretanu ili na kakav borilački sport od ove papazjanije.
Kako bi,bi al sretno vam!
"Osnažena žena znači osnaženo društvo" Sad kad se žene zalete u teretanu i počnu bildat ;) PS: šalim se naravno, naslov treba da glasi "Osnažena majka osnaženo društvo", svjedoci smo zadnjih dana šta znači (ne)odgoj, iz porodice sve kreće.
ti bi da guziš do mile volje, a one da rađaju i odgajaju djecu. nema ništa od toga više. nisu ni žene sisale vesla