Susreli se u Antaliji
38

Komšić upoznao Lajčaka o zakonima koje je BiH usvojila na putu ka EU integracijama

S. Š.
Miroslav Lajčak i Željko Komšić
Miroslav Lajčak i Željko Komšić
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, kao i za druga regionalna zapadnobalkanska pitanja uoči otvaranja 3. Diplomatskog foruma u Antaliji.

Komšić je informisao specijalnog predstavnika Lajčaka o zakonima usvojenim u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine te svemu onome što je naša zemlja poduzela kao uslov za početak pristupnih pregovora u martu u Briselu.

Tokom konstruktivnog razgovora dugogodišnji sagovornici su ocijenili da će otvaranje pregovora za članstvo BiH u Evropskoj uniji biti važan korak za našu zemlju.

Inače, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović otputovali su u Tursku gdje će učestvovati na Diplomatskom forumu koji se održava u Antaliji.

Kako je naglašeno u najavi, forum će otvoriti predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, a očekuje se i obraćanje ministra vanjskih poslova Turske Hakana Fidana.

Članovi Predsjedništva BiH učestvovat će u sesiji ADF-a o temi "Težnja ka stabilnosti i razvoju u Bosni i Hercegovini". Osim toga, planirano je i da članovi Predsjedništva BiH održe niz sastanaka na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji.