Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A sta cemo ako se utvrdi da su do sada OS BiH 25+ puta ucestvovale u snimanju filmova pod istim uslovima kao sto su date Emiru/Nemanji? Ali, pustimo sada to kraju... Ono sto je osnovni problem je: KO KOMANDUJE JBNIM ORUZANIM SNAGAMA BIH? Kao imamo vojsku, ali njome komanduje svako ko stigne. Malo Ministar odbrane, malo generalstab, malo svaki clan predsjednistva, pa onda svi zajedno... Sta bi bilo da nas nedaj Boze napadnu vanzemljaci? Ko bi naredio OS da nas brani? Znajuci nas dok bi se uspostavila linija komandovanja i odgovornosti da bi se sve zavrsilo brze nego Hitlerova okupacija stare Jugoslavije u aprilu 1941...
Bravo Komsicu, jos jednom si pokazao da si obicni papcic i bosnjacka marioneta, kako Bakir uradi tako i ti, nek velika Monica Belluci vidi koji ste papci i indijanci, pa ce sigurno doci na SFF, to samo ide u prilog onome sto Kusturica misli o ovim ljudima i ovim gestom ce joj to samo potvrditi. A on ce to snimiti sa vama ili bez vas, ali sama cinjenica da ga je odbila sredina koju je upravo on svojim filmovima predstavio prvi put u svijetu kao i obicaje muslimana iz BiH, to dovoljno govori o ovim ljudima. On je to trazio kao reziser, kao umjetnik, a njegovo politicko misljenje je njegova stvar, jer ovde covjek ocigledno mora imati isto politicko stajaliste kao vecina ili ga treba protjerati i anatemisati, jel tako?
@Gaetano: Jebo ti imbecil sve po spisku seljacko. Ti se papcino ocigledno lozis na bule, nindze sa vrecom na glavi i ciganke a la supruga Nazifa Mujica, one su valjda mjerodavne da budu na tom crvenom tepihu, je li debilcino retardirana? Kretenu ja nisam sa Pala niti iz bilo kojeg drugog sela kao ti, koji si najvjerovatnije Soson, pa zelis na silu biti Sarajlija, najbolje ti je da se pridruzis svojoj sosonskoj braci u Siriji u borbi za dzihad i serijatski svijet, posto ocigledno ne volis normalne i lijepe zene, nego pokrivene hamse i ciganke. A sto se duvanja tice, uvijek mozes doci da mi ga poduvas i usput povedi komlet familiju, jer ces se sam ugusiti, anywhere anytime pedercino retardirana.
@Gaetano: Jebo tebe Kusturica, ja ne svrsavam na njega kao ti na Komsica kao svi Bosnjaci koji ne znaju misliti svojom glavom, pa ga predlazu za predsjednika drzave, nema veze sto je lik nepismen i ne zna niti jednu prostoprosirenu recenicu sastaviti, on je vas idol, jer kod Bosnja sto si nepismeniji i nesposobniji to si im veci idol, sto se vidi i po tvom sposobnom i naprednom vodji Bakiru, kome ja ne bi dao ni bicikl da vozi. A Kusturica ti ne valja zato sto mu reis ne govori kako treba misliti, kao tebi i tebi slicnim lumenima, koji se s ponosom dicite tom cinjenicom koja se kosi sa bilo kakvom, normalnom vizijom sekularnog, urbanog drustva. Ako ti nije jasno sta sam napisao, slobodno reci, pa cu se spustiti na tvoj nivo mediokriteta da ti objasnim, jer ti je mozak ocigledno ostao na tom nivou razvoja, retardinjo.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
To care, nema zajebavanja, konacno da neko malo reda uvede. Za Kurcuricu imam ja oruzje u gacama
Bez saglasnosti Predsjednistva, Komsiceva vrijedi koliko i ona na kojoj sjedi. Sada ce tri majmuna u kravatama da vrte ringispil.
Džabe monika.............al' nema oružja izdrkanoj četničkoj gamadi........to treba protjerat iz BiH
A o nesposobnom Aljinom sinu Bakiru, kojem ne bi dao ni bicikl da vozi i njegovoj izjavio da je Kusturica izdajica svog naroda, mogu samo reci: ko o cemu kurva o postenju. Pa postoji li veca izdajica muslimanskog naroda od Bakirovog oca Alije Izetbegovica, koji je zalozio citavu Istocnu Bosnu rijecima: Samo vi mirno spavajte, nista vam nece biti, a Mladic i njegovi koljaci jedva docekali pa ih pobili ko zeceve? Pa nisu mu dzaba sami muslimani iz Istocne Bosne dizali mezar na Kovacima u zrak, Srbi i Hrvati sigurno nisu imali razloga.
@Gaetano: Jebo ti imbecil komplet familiju seljacku, sosonsku i revizorsku, odlake si ti svega ti Sosoncino, treba ti dati Nobelovu nagradu kad si uspio iz svoje vukojebine naci put do Sarajeva. I pokusaj drugi put da izneses svoje misljenje na navedenu temu, a da, zaboravio sam da retardirane osobe nemaju svoje misljenje, jer im je mozak pileci, jel tako retardinjo?
@Gaetano: Nisam znao da covjek moze zivjeti 300 godina, ti ili si glup ili si nepismen, a sve mi se vise cini da si ovo prvo, zbog cega te i zovem retardinjo, logicno zar ne? Svi moji su rodjeni u Sarajevu kao i ja, ako si na to mislio moj nepismeni, debilni prijatelju, samo sto meni danasnje Sarajevo nije pojam uzvisenog urbanog mjesta, kao sto je tebi, jer ocigledno nisi nista bolje u svom zivotu vidio. Pa sta ako si rodjen u Sarajevu, ko da si rodjen u Londonu ili Parizu jbte, Sarajevo je najobicnija kasaba u kojoj danas takvi mediokriteti kao ti mogu doci do izrazaja, a normalan i urban svijet se mora zaputiti na Zapad da bi opstao i da bi ostao normalan, jer ne moze zivjeti sa indijacima kao sto si ti, ali tvoj ograniceni mozak to naravno ne razumije jer je tebi ovo plafon. Tvoji komentari pokazuju koliko si urban, samo sto oni ne bi mogli proci niti u jednom normalnom evropskom gradu kao ni negativni dogadjaji koji se mogu vidjeti samo u Sarajevu i jos na Bliskom Istoku.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tako je Komsicu, samo im reci: "E taj film necete gledati ..................."
Komsic klasicni primjer POTURICE!!! vozdra
Jebo te prvo on pa ja pa onda svi ostali kad si supak od covjeka.
E moje Bošnje, samo se nešto inatite i likujete, a u stvari samo još više razvaljujete ovo malo od države što je ostalo. I šta ste dobili sa ovim? Snimanje filma je počelo juče, bez oružja OSBiH, a vi stavite prst na čelo i zapitajte se kako.
A budale. Prave pobjede od gluposti.
Psihopata Nemanja će napraviti film sa puškama ili bez pušaka koji će neko pogledati ili neće pogledati po scenariju koji su napisale njemu slični psihički bolesnici i psihopate isti oni koji su napisali i bolesni program SANU I i II. Dakle, jedna sasvim nebitna stvar za ekonomiju i egzistenciju BiH građana. Puno važnija vijest za BiH građane na koju su trebali reagirati iz Predsjedništva BiH jeste, da je lihvarska Raiffeisen Banka oduzela stan porodici teškog invalida iz Velike Kladuše i izbacila ih na ulicu. Multi-milionera Bakira bih i mogao shvatiti što ne reagira na ovu vijest jer njega država i narod uopće ne zanima. On ima desetine miliona KM i isto kao što je Haris otišao da živi na Tursku rivijeru, može živjeti gdje god poželi na ovoj zemaljskoj kugli. Međutim, ne mogu da shvatim smotanog Komšića koji ima 5 kredita da nije reagirao, ako ne zbog BiH građana PDV obveznika koji ga plaćaju, onda bar radi sebe!?
Veliki skandinavski pisac Axel Sandemose je poručio da glupost stvara zlo i pakost, i samo glupost. Komšić i naročito Izetbegović su sli i pakosni zato što su glupi, i samo zato. Tako je to kad mujage izglasaju. Uvijek ispadne neko nedovoljno pametan.
Ja samo imam neki glupi utisak da pricamo o ne kompletnoj informaciji. Dakle nigdje nije naveden razlog zasto je to naredio odnosno zbog cega nije dozvolio angazman oruzanih snaga. S druge strane ako je razlog da se ne odobri angazman taj sto nam oruzane snage trebaju za gasenje pozara po Hercegovini sa svojom mehanizacijom i ljudstvom onda to ima smisla. No ovako odluka mi nema nekog opravdanog smisla. S druge strane iznajmljivanje resursa vojske za ovakve namjene se naravno placa.
Jest i ima smisla roknuti helikopter zbog par vreća brašna koje neodgovorni tamo neki brđanin nije osigurao na vrijeme. Da napravite sad analizu gdje je sve voženo helikopterom na glvu bi skakali
A da su Bakir i komšić braća što jes jes i da svojataju sve što se nalazi u sarajevu makar to bile i institucije što jes jes i da su se pokazali ko pravi papci i mahaluše bez kojih bi ova država krenula naprijed što jes jes
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo gospodineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee komšićuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ja mislim da je kusturica mason,ali nisam siguran...
>Potpuno je ocigledno zasto Sejdo Komsic uporno pokusava sabotirati Kustu.Naime doticni je nedavno osnovao stranku i sprema se za naredne izbore sa velikim ocekivanjima,i zato ne zeli da mu propadnu bosnjacki glasovi,kojima se najvise nada.Pa zamislite da zlatni ljiljan Komsic odobri cetniku Kusturici resurse za toboznji anti-bosnjacki film.Jasno je sta slijedi.Uskracivanje velikog broja bosnjackih glasova i propast Sejdine kvazi gradjanske stranke.