Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idiot i bezstidnik . Koliko je jos Hrvata ostalo u nekad Hrvatski vecinskoj Fojnici i Gojevicima???? Etnicki ocisceni od pomahnitalih islamskih fanatika i koljaca . Sram te bilo Komsicu da Bog da ti zemlja kosti izbacila zbog ovakve politike koju vodis .
Ovaj sa Tite na Aliju, pa na Franjevce, pa ne zna vise kud udara...
Stvarno nevjerovatno!!! Sta drugo reci??? Vojnik armije bih polaze vijence na spomenik nekom koga je ubio vojnik armije bih...Ovo je tesko objasniti i tesko pojmiti nekom normalnom...A, boze ti sacuvaj i zakloni, svasta u bozijoj basci...
gov.no jedno izdajnicko, koliko hrvata zivi sada u fojnici?????
E moj Fojničaninu. Ugušio si se u vlastitim lazima i obmanama. Ma kako da ti se pokuša objasniti da si u zabludi ne vrijedi. Ti imas \"vlastitu istinu\". Je li tako. A iza te istine stoji fakat da kriješ zločin i opravdavas ga. Sram te bilo. Magarac jedan. U stvari isti si kao i ovaj licemjer Komšić. Oba ste bilmezi bez mozga i obraza.
ja se sa vama samo zajebavam...jer vidim da se mnogi primaju a u ostalom, veom sam ponosan na svoje porijeklo tako da nekad se iznerviram pa pretjeram ali u sustini svi moji postovi su istiniti ne valjam gloposti tipa Srbi potomci Turaka, zamisli ti te gluposti ako bi se desilo, da neki aga trazi prvenstvo prve bracne veceri nerijetko je placao i glavom...tako da se nizu bas svi zalijetali a ako bi se to i desili, onda su ta djeca pustana umru da se ne bi opoganila srpska krv...nije bilo humano, ali cilj je pravdao sredstva...ja to danas ne bih uradio...ali tada su vremena bila takva
Je li taj lik odgovarao za ratni zlocin? A njegovi nadredeni po zapovjednoj odgovornosti?
\"vojnik ARBiH Miralem Čengić\". Da je kojim slucajem Srbi ovaj sajt koji je avangarda ratnog zlocinca Silajdzica i \"Dnevnog Havaza\" napisali bi \"R A T N I, G E N O C I D N I Z L O C I N A C, C H E T N I K , K O LJ A C, SRBIN CENGIC.. Da je kojim slucajem Hrvat napisali bi \"R A T N I Z L O C I N A C, K O LJ A C, U S T A S A HRVAT CENGIC... I sta radi Sejdo Komsic u Franjevackom samostanu???JE LI TO POKUSAVA DA SE VRATI KORJENIMA I DA LI SU MU POSJETU ODOBRILI ZENA SABINA I SHEF HARIS???
\"vojnik ARBiH Miralem Čengić\". Da je kojim slucajem Srbi ovaj sajt koji je avangarda ratnog zlocinca Silajdzica i \"Dnevnog Havaza\" napisali bi \"R A T N I, G E N O C I D N I Z L O C I N A C, C H E T N I K , K O LJ A C, SRBIN CENGIC.. Da je kojim slucajem Hrvat napisali bi \"R A T N I Z L O C I N A C, K O LJ A C, U S T A S A HRVAT CENGIC... I sta radi Sejdo Komsic u Franjevackom samostanu???JE LI TO POKUSAVA DA SE VRATI KORJENIMA I DA LI SU MU POSJETU ODOBRILI ZENA SABINA I SHEF HARIS???
Sve do 11.11.1993 kada HVO plača četnicima na Kobiljači da jedan dan granatiraju Fojnicu. Tada se vidjelo ko zna sa artiljeriom.Na našu žalost!Tada je Fojnica najviše razorena. A HVO pomognut jedinicama HV iz Splita poduzima največu ofanzivu.Pomaknuli su liniju na Oglavku i u Pločarima.Dalje nisu ništa mogli.ArmijaBiH je pružala otpor i nanjela velike gubitke HVO-u i HV.Sve dok nije nestalo municije.Tada su mogli maltene ušetat u Fojnicu. Ali od strah zbog pretrpljenih gubitaka nisu smjeli iči naprijed. Predsjednik Izedbegovič je bio u Zenici,padom Fojnice bio bi odsječen od Sarajeva. Zbog toga u jutarnjim satima 12.11.1993 dolazi pomoč ArmijiBiH iz Breze,Kaknja,Travnika,Zenice. Mogao si otiči u harem u Fojnici i odati počast šehidima koji su tu noč odbranili Fojnicu,a možda i BiH
Nikica je bio petokolonaš koji je navodio granatiranje HVO-a sa Jasikovice.To ga je i koštalo glave. Viđen je prije i za vrijeme svakog granatiranja ispred samostana odakle je imao Fojnicu kao na dlanu. Niko mu ništa nije mogao jer je bio čuvan od Fojničkog MUP-a.Sve dok jedinica spomenutog pripadnika armije nije pretrpjela gubitke.Onda ga više niko nije mogao sačuvati pa ni MUP.Prilikom pretresa nađena je i radio stanica.Sve ga je to koštalo glave ali on se borio za ideale za HZHB. Poslije tog događaja sva granatiranja od strane HVO-a su završavala po okolnim brdima,a najpreciznije što su mogli je da pogode kuče po rubnim djelovima Fojnice.I tada je bilo žrtava.
On je iduči iz Jablanice prema Gornjem Fakufu našao se van tog obruča oko Fojnice. On je taj koji je sa samo par svojih boraca prekinuo opsadu HVO-a nad Fojnicom,on je taj koji je spriječio pad Fojnice prekid komunikacije između Sarajeva i Zenice,Zenice i Konjica,Mostara, zatim Sarajeva i Tuzle preko Zenice,zatim Sarajeva i Travnika.Padom Fojnice znatno bi se pogoršala ARBiH u Vakufu,oko Busaovače,Viteza,Travnika jer HVO bi im došao iza leđa. Remzija Hajdarević je poginuo oslobadžajući Fojnicu kod Bakovića,poshumno je odlikovan zlatnim ljiljanom. HVO je vojno poražen i povukao se prema Kiseljaku paleči Fojnicu(Reumal,trikotažu,pilanu,...) Nikica ostaje u samostanu vjeran HVO-u i očekuje da se HVO vrati i oslobodi ga.
Podjelili su je prije početka napada HDZ Fojnice na čijem čelu se nalazio Mijat Tuka (prije par godina bio je neka fora u civilnoj zaštiti FBiH,sjetit če te ga se imao je veliku gutu-masno tkivo na licu i vratu) koji su \"humano\" preselili Hrvate iz \"muslimanskog djela grada\",a kasnje kada su okončali \"himano preseljenje\" početkom napada na Fojnicu to su fizički učinili Nikicini bojovnici HVO.Gle čuda linija podjele ide od Tješila iznad Reumala,kroz Reumal (bili su u reumalu kojeg su pokušali zapaliti pri povlačenju,izgorile su srečom samo kupke u prizemlju,preko doma zdravlja,Ilicine limarske radnje,sirotinjine kafane,pored samostana,katoličkog groblja i kapelice i dalje u planinu. Nije li čudno da ti \"čuvari Bosne\" dozvole da maltene u njihovom dvorištu HVO pravi tranšeje i rovove? Nije čudno jer na njihovom čelu je bio fra.Nikica koji se svim svojim bičem borio za HZHB. Ako si nekome trebao odati počast to je onda trebao biti Remzija Hajdarević -Džo !!!
Sada če mnogi maloumnici i ateisti graknuti pa i hodže su prisustvovale kada su se davale zakletve ARBiH.Tačno je to ali sa tom razlikom da su se pripadnici ARBiH zaklinjali na vjernost Republici Bosni i Herzegovini,a ne nekoj para tvorevini HZHB i što su jedino oni bili legalni pripadnici oružanih snaga RBiH. Par dana nakon te Nikicine i njegovih bojovnika demonstracije \"moči\" počeo je rat u Fojnici.Njegovi bojovnici su po četničkom scenariju blokirali i opkolili Fojnicu popevši se na okolna brda odakle su snajperima i granatama terorisali stanovnike Fojnice koji za tvoju informaciju nisu samo bili Bošnjaci več i Hrvati i Srbi koji su ostali u svojim kučama koje su ostale na \"muslimanskom djelu grada\" jer je Fojnica bila podjeljena.
Moj Komšiću da znaš kome si došao odat počast proklinjo bi rođenu majku koja te rodila! Taj kojem si došao odati počast(Nikici Miličeviću) prvi bi te ubio jer se on skupa sa svojim bojovnicima HVO Fojnice borio protiv ove države i takvih kao što si ti.On je 1992 na fudbalskom stadionu u Fojnici prisustvovao i držao govor postrojenim bojovnicima HVO Fojnice koji su se tom prilikom zakleli, dali zakletvu Hrvackoj zajednici Herceg-BOsni HZHB(postoje video zapisi) ijako je Republika Bosna i Hercegovina bila međunarodno priznata država.