Milorad Dodik za Kurir
0

'Komšić je političko nedonošče'

Sarajevo-x.com
Milorad Dodik, premijer Republike Srpske, u intervjuu za srpski magazin Kurir još jednom je popljuvao Hrvate i Hrvatsku, te se naravno kao i uvijek dotakao srebreničkog genocida i vlade drugog entiteta, a posebno je oštar bio prema Željku Komšiću.

U razgovoru povodom slavlja 17. rođendana Republike Srpske i prvog predstavljanja himne 'Moja republika' koje će se 9. januara održati u Banja Luci, Dodik je prvo izjavio da i on predsjednik RS, Rajko Kuzmanović vrše zadnje pripreme i sastanke s predstavnicima pravosuđa, uglednim privrednicima, uspješnim sportašima i studentima koji na najbolji način predstavljaju Republiku Srpsku.

Dodik se zatim, isprovociran novinarskim pitanjima o tvrdnjama Stjepana Mesića da je RS genocidna tvorevina, dotakao vječne teme srpskih stradanja u Jasenovcu u Drugom svjetskom ratu te hrvatskog predsjednika.

'Hrvatska je nastala na etničkom čišćenju i ratnim zločinima, a ne RS! Koliko znam, od prošlog rata tamo živi zanemarljiv broj Srba. Međunarodni sud pravde utvrdio je da je genocida bilo samo u Srebrenici, a to je jedna opština. Vrijeme je da Stjepan Mesić prestane da dijeli lekcije Srbima i da objasni kako se ponašala njegova država ne samo u prošlom, već i u Drugom svjetskom ratu. Zašto krije istinu da je u najvećem logoru smrti koji je organizovala ustaška vlast, u Jasenovcu, pobijeno nekoliko stotina hiljada Srba?', izjavio je bijesno Dodik.

U daljem razgovoru Dodik se osvrnuo na nedavnu posjetu srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića BiH, kojeg je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH odbio primiti.

'Komšić je političko nedonošče, pobačeno izborima iz 2006. godine! Zanimljivo je da za njega nisu glasali Hrvati, već Bošnjaci. Muslimani su sebi izabrali podobnog Hrvata. Mada, koliko mi je poznato, Jeremić nije ni namjeravao da se sastane s njim, nego je ovaj pričao u prazno. Javio se, a niko ga ništa nije pitao', zaključio je Dodik na kraju razgovora.