Zbog puštanja Biljane Plavšić
0
Komšić iz protesta otkazao posjetu Švedskoj
Komentari (138)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veoma cudna stvar. Niko ziv ovdje u Svedskoj nije ni znao za tu posjetu. Provjerio sam u UD, nemaju pojma ni ko je ta osoba. Mozda je bio dogovorio privatan sastanak sa Carl Bild-om. Ako sretnem Bilda negdje u gradu pitacu ga sutra za detalje. Ni jedne novine ovdje u Svedskoj nisu objavile ni da je otkazao tu svoju posjetu. Kako da objave da je otkazao kad nisu znali ni da dolazi.
@MI citiram:bolje živimo od vas u švedskoj , stalno izlazimo , nema pritiska i sve konsumiramo.......e moj rutko da vi malo prestanete izlaziti nego počnite ulaziti na neki normalan posao da vam se ne mora slati sadaka svaki mjesec ( ili da se popravite ili da se malo izvadite ) . Za izlazak vam ionako treba pancir / toliko o životu bez pritiska....Što se tiče konzumacije ćevapi i pite su sve gore i gore ( gluho bilo od čega ono prave ) Što se tiče imena moje dijece uvjeravam te da se u mojoj porodici bar 500godina daju ista pa sam se i ja držao toga i moja su dijeca ponosna na ista ( nikakav Alen,Arnel itd. ) ta deterdžent imena se u mojoj familiji ne daju....Što se tiče destinacije za godišnji moja djeca su ove godine odbila da idu u Bosnu zato što neće da im neki drogirani kreten usere sa nožem ili pištoljem odmor....U Švedskoj ne živim bio sam dva tri puta i gadi mi se kako tamo živi naš svijet podijeljen na nacionalne klubove i torove ..fuj fuj fuj
Da je Sejdo Komsic karakter, dao bi i ostavku na mjesto hrvatskog clana Predsjednistva i uzeo mjesto bosnjackog clana. Sejdo - FUKARO
Ne reagovanje nasih sunarodnjaka u Svedskoj je bilo za ocekivati. Sta se nadati od naroda ciji unuci vec ne znaju govoriti maternji jezik. Ciji sinovi svojoj djeci nadijevaju neka \"medjunarodna\" imena koja opet samo oni razumiju. Sta ocekivati od naroda koji kad dodje u svoju domovinu tamosnji sunarodnjaci ga nazivaju Svedjanima, i ismijavaju njihovu djecu koja ne govori dobro bosanaski? Sta ocekivati od naroda koji je zbog Plavsiceve politike dospio pod saraf, a onda od svoje plate odvajao da ta ista Plavs(p)icka uziva u Svedskom zatovru. Kakav je to narod, kad opet grlom glasa za SDA i poslije javne konstatacije Tihica \"ma kakva dijaspora\". Ljudi ne mjesate pojmove. BiH nema dijasporu vec ima svoju emigraciju o kojoj se uz gred receno uopste ne brine. A sto bi se i brinula o nekome ko je uhljebljen kad se ne brine o narodu unutar sopstvenim granicama. Mi Bosnjaci smo jedan jako neorganizovan narod. Tesko nama kakvi smo. Na hair ako Bog da.
@Avax koja te ruka hrani, jadan ne bio? Rintas tamo ko konj da mozes priustiti sebi zivot dostojan insanu. Ustedis koju krunu da bi je mogao uloziti u BiH kako te ne bi stid od rodbine i komsija kad dodjes u posjetu. A neces da vidis da mi ustvari bolje zivimo od tebe i mnogh drugih u Svedskoj. Nema pritiska, izlazimo vani, konsumiramo poput vas. A ti iz kreveta na posao, s posla u krevet. Usotalom sta ima veze i da se je skupilo par stotina Bosanaca i Hercegovaca u Svedskoj? Pa to su sve Svedjani ili se (grdno) varam?! Nije to problem, vec treba izaci na ulice, potruditi se, aktivirati se... u tome nismo nikada bili vjesti, pa ni vi u dijaspori.
Objaviti rat Švedskoj ( nema nam druge ) a Želja gazijja neka nas povede , ionako dugo nismo ratovali . U Švedskoj se dijaspora već sprema ( postavili su Željine slike na mete za pikado po klubovima pa treniraju dok socka kapka svaki mjesec ) . Šta kaže ovaj hableščina \" trebala je reagovati dijaspora u švedskoj \" pa gdje si jadan vidio da se grize ruka koja te hrani , to više ni u bosni nema.........ha ha ha
Svaka cast! Zalosno je sto nema vise takvih kao ti u BiH.
Sve si u pravu, ovo je bio potez za sirotinju raju.
Ruzno , ali u Svedskoj niti su Svedjani, niti je dijaspora bila obavijestena da im neko iiz BiH dolazi u posjetu. Dakle, efekat otkazivanja 0 bodova. Da ima imalo pameti, kao sto nema, mogao je sve sto mu smeta reci domacinima u direktnom susretu. Ovako je kod primitivaca i mahalasa pobrao ovacije, a u ocima civilizovanog svijeta zabio i drzavi i sebi klasican autogol. Ocito mu je, valjda po vokaciji, bliza ova prva populacija.
Napokon pravi nacin postupanja sa EU
Napokon pravi nacin postupanja sa EU
@Dario nema drzave okolo vas genocidasa kojima niste DUZNi dal kradjom teritorije dal krvi koju ste prolili,tako ko prvo vasa pravoslavna bratija(Bugari i Crnogorci)imaju debeli racun da nadoknade skrvolocncima ko sto ste vi a sto se tice Bosne i Hercegovine FENIKS nikada ne umire ON se radja iz svog pepela!!!!!!!! Bosna PRKOSNA OD SNA! BiH4EVER!
Tako je Zeljko care.U modernom svijetu izbjegavaju se i ignorisu osobe koje su se rukovale ili susretale s ljudima koji su se susretali s ratnim zlocincima.U nasem slucaju grmaljcina iz Laktasa.Treba grmalja ignorisati i pustiti ga da se \"druzi\" s Suljom,Harisom,onim pacovom iz HDZ-a......Ignorisati grmalja,izbjegavati p[o svaku cijenu.Nisi sam Zeljko,velika vecina ti je za ladjima.
mislim da sve osudjene ratne zlocince treba proglasiti \"presona non-grata\" u bih
Dodik je, između ostalog govorio i o odluci predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da otkaže posetu Švedskoj planiranu za početak novembra. \"On verovatno i nema šta da radi u Švedskoj, pa zato sad traži razloge. Na kraju krajeva, Biljana nije dobila nikakvu milostinju, ona je odležala dve trećine kazne. Pravila Haškog tribunala kažu da se zatvorenik može pustiti na slobodu i nakon odležene polovine kazne, ukoliko to predloži Apelaciono veće tribunala. Pošto je veće tako odlučilo, ne vidim zašto gospodin Komšić pravi bilo kakvu galamu za samu Švedsku. Švedska i nije donela odluka već je samo, u skladu sa pravilima, bila zemlja u kojoj je Biljana služila kaznu\", rekao je Dodik.