BiH
39

Kompanija Benis o slijeganju ceste: Nemamo dodirnih tačaka s tim problemom

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon pisanja portala Klix.ba o slijeganju ceste na Putu Mladih muslimana, rukovodstvo kompanije Benis oglasilo se demantijem koji prenosimo u cijelosti.

"Preduzeće Benis je radove na izgradnji SPO Podgaj-Tekija započelo nakon dobivanja pravosnažnog rješenja koje je izdala Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo", tvrde iz kompanije.

Oni također dodaju da je početak radova uredno prijavljen, što je i zapisnički konstatovala spomenuta Služba dolaskom na ovu lokaciju.

"Benis izvodi radove isključivo na izgradnj SPO Podgaj-Tekija i nema nikakvih dodirnih tačaka s izgradnjom infrastrukture, saobraćajnice oko objekta, sanacije klizišta niti sa izgradnjom okolnih objekata ispod saobraćajnice Put Mladih muslimana", zaključuje se u saopćenju.

Podsjećamo, početkom mjeseca došlo je do slijeganja ceste u ulici Put Mladih muslimana, ispod naselja Soukbunar. Iz Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine tada je objašnjeno da je puknuće ceste uzrokovalo nestručno izvođenje radova na gradilištu koje se nalazi ispod niveliteta puta.